NIEUW: limited edition Motel nitro koffie

NIEUW: limited edition Motel nitro koffie
05/06/2019 koffieTcacao
In koffie, product
nitro koffie

TIJDENS WORLD OF COFFEE LANCEERT HET BERLIJNSE BIER- EN KOFFIEMERK MOTEL IN SAMENWERKING MET DE INTERNATIONALE TOPBRANDERS COFFEE COLLECTIVE UIT KOPENHAGEN EN SQUARE MILE COFFEE ROASTERS UIT LONDEN DRIE SPECIALE NITRO IJSKOFFIES.

De Esmeralda Gesha, Muchagara Kenya en Kiyaka Farm nitro koffies worden tijdens World of Coffee in Berlijn gelanceerd. Het internationale koffie-evenement dat van 6 t/m 8 juni plaatsvindt, was voor Motel de aanleiding een bijzondere samenwerking met Coffee Collective en Square Mile Coffee Roasters aan te gaan. De nitro koffies zijn drie single origin microlots en zullen in beperkte oplage beschikbaar zijn.

Wat is nitro koffie?

Motel brouwt en blikt in bier en nitro koffie in hun eigen brouwerij in Reinickendorf, Berlijn. De twee specialiteiten van het bedrijf lijken enigszins op elkaar. Nitro koffie is koude koffie, die door toevoeging van nitrogen (stikstof), net als bier een romige schuimlaag heeft. Dat maakt dat de frisse ijskoffie, die de afgelopen jaren veel aan populariteit heeft gewonnen, ook vaak op de tap zit.

Drie nieuwe nitro koffies

nitro koffie

Esmeralda Gesha
De Esmeralda Gesha is gemaakt van gesha-bonen van de befaamde Hacienda La Esmeralda in Panama. Koffie van deze familieboerderij heeft al flink wat prijzen in de wacht gesleept en wordt gezien als een van de beste ter wereld. Het Deense Coffee Collective verzorgde vervolgens de branding voor Motels nitro koffie.

Muchagara Kenya
Na weken van cuppen op Keniaanse boerderijen kozen Tom Flawith van Square Mile Coffee Roasters en Cory Andreen van Motel de Muchagara Kenya als “het hoogtepunt van de oogst”. Dat belooft wat voor deze limited edition nitro koffie!

motel nitro
motel nitro

Kiyaka Farm
De bonen voor Motels derde nitro koffie komen van Eddy Nyaega Kiyaka’s boerderij. Met speciale variëteiten en natuurvriendelijke landbouwmethoden, hoort Kiyaka bij de nieuwe generatie Keniaanse koffieproducenten voor wie kwaliteit en duurzaamheid van groot belang zijn.

De limited edition nitro koffies zijn te bemachtigen op de World of Coffee en vanaf 10 juni online te bestellen.

MOTEL BEER & COFFEE
Waldstraße 11a, Berlin 13403

 

LEES OOK

Wat is flash brew koffie?

Wat is cold brew koffie?

KTC uitgelicht: koude koffie

X
35 Shares
Share35
Pin