• apr062021
    koffieregio Turrialba

    Turrialba: de ‘vergeten’ koffieregio in Costa Rica

    Costa Rica verbouwt meer dan tweehonderd jaar koffie en telt acht officiële koffieregio’s. Een van de opvallendste is koffieregio Turrialba.

    Lees meer
  • mrt252021
    By Trinitea

    By Trinitea: “We houden van spannende, gelaagde theeën”

    Lees meer
  • mrt192021
    koffierecept Wide Awake Coffee

    Koffierecept Wide Awake Coffee

    Pak de AeroPress of die mooie Origami-dripper er maar bij! Rutger Callewier en Senina Cojocari van Wide Awake delen het recept voor hun favoriete koffie…

    Lees meer
  • mrt182021
    koffieTcacao 38

    koffieTcacao 38 is uit!

    Het nieuwe nummer koffieTcacao 35 is uit! Met handige tips en lekkere recepten voor thuis en verhalen die je deze zomer toch over de hele wereld meenemen.

    Lees meer
  • mrt182021
    Koffie & Ik

    Spotified Koffie en ik

    Bij Koffie & ik in Utrecht drink je natuurlijk goede koffie maar je kan hier nog veel meer kanten op.…

    Lees meer
  • mrt122021
    LocalTea

    Nederlandse theekweker LocalTea haalt 1.5 miljoen euro op bij Dragon’s Den

    Lees meer
  • mrt112021
    Krak Chocolade

    5 vragen aan Mark Schimmel van Krak Chocolade

    Dit jaar schreef Mark Schimmel van Krak Chocolade twee nieuwe chocoladeprijzen van de Academy of Chocolate op zijn naam. Vijf vragen aan de bean-to-bar…

    Lees meer
  • mrt042021
    earl grey

    Wat is earl grey thee?

    Earl grey is thee met toevoeging van de bergamotolie. De legende gaat dat Charles Grey ‘de brenger’ is van de thee. Een big thank you lijkt op zijn…

    Lees meer
  • feb102021
    kaas en thee

    Kaas en thee foodpairing: oolong met zwitserse gruyere en manchego

    Met deze hemelse combinatie sla je de (kaas-)plank niet mis! Een unieke tie guan yin oolong thee met zwitserse gruyere en machego kaas.

    Lees meer
  • feb102021
    chocolade supermarkt test

    KTC test de beste chocolade uit de supermarkt

    Wat is de beste chocolade uit de supermarkt? KTC liet vijf chocoladeprofessionals hun favoriete categorie testen: melk, puur, zeezout karamel, …

    Lees meer
  • feb052021
    Brander1

    Bocca lanceert Brander1: koffie voor thuis

    Lees meer
  • feb042021
    bean to bar chocolade (1)

    Wat is bean-to-bar chocolade?

    Van cacaoboon tot reep: de bean-to-bar chocolademaker neemt het hele maakproces in eigen handen. Van het branden van de cacaoboon tot het fijnstampen, malen, concheren en tempereren.

    Lees meer
Load More