Nieuwe Starbucks op Bloemenmarkt Amsterdam

Nieuwe Starbucks op Bloemenmarkt Amsterdam
07/05/2013 de redactie
In cacao, koffie, thee

Het design van nieuwe vestiging brengt een ode aan de geschiedenis van de buurt.

De nieuwe vestiging aan de Singel 480 opende eind april midden op de eeuwenoude Bloemenmarkt in het centrum van Amsterdam. Het interieur weerspiegelt het karakter van de Bloemenmarkt en brengt een ode aan de grachtengordel.

Marmeren toonbank

Het pronkstuk van de vestiging is de groene marmeren toonbank, die refereert aan de grandeur van huizen aan de grachtengordel uit de Gouden Eeuw. De vestiging ademt het gevoel van een echte bloemenwinkel door de mooie muurschildering van een koffieplant en de grote collectie vintage vazen gevuld met bloemen. Hierdoor wordt de omgeving omarmd en geïntegreerd in de authentieke Starbucks ‘third place experience’.

Deze Starbucks is de eerste in Amsterdam die gebouwd is onder leiding van Ad de Hond, vice president Design Starbucks EMEA. “Voor deze vestiging heb ik me laten inspireren door Nederlands design en architectuur en de lokale identiteit van de Bloemenmarkt. Deze stamt uit 1862 en zit op een van de oudste grachten van Amsterdam,” aldus Ad de Hond. “Ik wilde deze ruimte het verhaal laten vertellen achter onze koffie en tegelijkertijd de eeuwenoude geschiedenis van Amsterdam in deze vestiging tot leven brengen.”
Deze nieuwe Starbucks vestiging is gebouwd volgens de strikte LEED® richtlijnen* voor duurzame bouw. Het is de vierde bedrijfseigen Starbucks vestiging in het centrum van Amsterdam.


Wil je naast dit artikel ook de nieuwste artikelen lezen in koffieTcacao magazine? Klik hier voor een abonnement!


Bron: Starbucks press office

X
0 Shares
Share
Pin