NIEUW: Coffeecompany branderij, proeflokaal en logo

NIEUW: Coffeecompany branderij, proeflokaal en logo
06/09/2013 de redactie

Coffeecompany opende afgelopen vrijdag officieel haar eigen koffiebranderij in Amsterdam. Op deze locatie worden speciale koffiesoorten gebrand die verkocht worden in de vestigingen van het koffiebedrijf.

In de branderij aan het Zeeburgerpad 1 is eveneens een proeflokaal gevestigd waar klanten de vers gebrande koffiebonen kunnen proeven en aanschaffen. Hiermee brengt Coffeecompany speciale koffies binnen handbereik van de echte koffieliefhebber. Tevens presenteerde het koffiebedrijf een nieuw interieurontwerp en huisstijl die samenkomen in een nieuwe vestiging op het Amsterdamse Oosterdokeiland.

De koffiebranderij is zodanig ontworpen dat er genoeg ruimte is om proeverijen voor klanten te organiseren, meerdere zetsystemen te gebruiken en koffiebonen te branden. “Sinds het begin kopen wij koffies zelfstandig in, direct van koffieboeren of via bevriende importeurs. Tot voor kort werden de koffiebonen voor de Coffeecompany espressoblends bij een gespecialiseerde brander gebrand”, vertelt Stefan Swart, algemeen directeur Coffeecompany. “Geïnspireerd door de verschillende bezoeken aan oorsprongslanden en de ervaringen met prachtige koffiesoorten ontstond er een wens om meer verschillende koffies aan te bieden en ook met andere zetsystemen te werken naast espresso. Die droom is nu werkelijkheid geworden met een eigen koffiebranderij waarmee we heel bijzondere koffies voor klanten en onze winkels kunnen branden en laten proeven.”


Nieuwe winkel, huisstijl en logo
Op het Oosterdokeiland in Amsterdam wordt tevens de eerste vestiging met het nieuwe design en logo geopend. “Met dit nieuwe modulaire en functionele ontwerp kunnen we meer met koffie doen, optimaal verschillende bereidingswijzen toepassen en proeverijen met geïnteresseerde klanten organiseren”, aldus Jasper Uhlenbusch, verantwoordelijk voor marketing en koffieinkoop bij Coffeecompany. “De nieuwe huisstijl is moderner en frisser en het nieuwe logo wordt de komende maanden in alle vestigingen van Coffeecompany doorgevoerd”. De officiële openingsdatum van de winkel aan de Oosterdokskade 137 is vrijdag 13 september aanstaande.

Bron: Coffeecompany

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

X