Nick Vink over World Latte Art Championship

Nick Vink over World Latte Art Championship
01/04/2016 koffieTcacao
nick vink

Latte art-kunstenaar Nick Vink uit Oss stond er zo goed voor op het WK Latte Art in China, maar hij heeft helaas niet kunnen doordringen tot de finale. Na het onderdeel schenken was hij de beste van de wereld, maar hij zakte na het onderdeel artistiek terug naar plek tien. “Ontzettend balen.”

In een radiointerview met Omroep Brabant blikt Nick Vink terug op het World Latte Art Championship in Shanghai, China. “Ik ben super trots op wat ik heb gedaan op het WK. Ik stond met schenken nummer één.” Maar daarna ging het volledig mis. “Dat was het onderdeel tekenen in kleuren. Dat ging vorig jaar heel goed, daarom had ik er minder aandacht aan besteed dit jaar. Ik ben er ontzettend ziek van.”

Nick Vink Instagram

Ook jury verbaasd

“De jury vroeg na afloop ook waarom het zo slecht ging met het onderdeel artistiek. Die snapte er ook niets van. Het is gebeurd, ik leer hier wel weer van”, analyseert hij. Hij gaat nu weer keihard aan de slag om volgend jaar een beter resultaat neer te zetten. “Ik laat dit niet nog een keer gebeuren”, zegt de Ossenaar vastberaden.

Brabantse eer hooggehouden

Toch kan hij wel met een goed gevoel terugkijken. “Ik ben trots dat ik het land heb mogen vertegenwoordigen. Er doen toch veertig landen mee. En dat ik de Brabantse eer hoog heb mogen houden.”

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

X