Nick Vink winnaar Dutch Latte Art Championship 2017

Nick Vink winnaar Dutch Latte Art Championship 2017
10/03/2017 koffieTcacao
In Evenement, Koffie, Nieuws
Nick Vink Dutch Latte Art Championship

Op de eerste dag van The Amsterdam Coffee Festival heeft Nick Vink van H32 in Oss met succes zijn titel verdedigd in het Dutch Latte Art Championship 2017.

Hij bewees zich tijdens de finale van het Dutch Latte Art Championship 2017 superieur aan de vier andere finalisten en verzekert daarmee zijn ticket voor het World Latte Art Championship in Boedapest later dit jaar. Dit is de derde keer op rij dat Nick Vink de titel Dutch Latte Art Champion binnen ‘schenkt’.

Dutch Latte Art Championship

Wie van de vijf finalisten schenkt de mooiste twee identieke free pour latte’s, twee designer latte’s en twee macchiato’s ? Daar draait het om in het Dutch Latte Art Championship. Tijdens de ongekend spannende finale nam Nick Vink het op tegen:

2. Maryse van der Hak, freelance barista
3. Job van Orsouw, H32
4. Fabio Severijnen, Coffeelovers Mariënburg
5. Lieke Kersten, Coffeelovers Mariënburg

Nick Vink en runner-up Maryse van der Hak behaalden in eerste instantie een gelijke score, waarna het aankwam op de scores de visuele juryleden die Nick’s latte art verkozen tot beste van de dag.

Het winnende figuur

Nick Vink schonk dit jaar als designer latte een luiaard, omdat hij “zich zo voelt in de ochtend”. De drievoudig Nederlands latte art kampioen mag nu zijn kunsten vertonen op het World Latte Art Championship (13-15 juni) in Boedapest.


Nick Vink: video


Kampioenschappen

SCA NL hostte in samenwerking met The Amsterdam Coffee Festival in het weekend van 10-12 maart in totaal vier fantastische koffiewedstrijden. Op vrijdag wisselden het Dutch Latte Art Championship zich af met de finale van de Dutch Brewers Cup. Op zaterdag vond het Dutch Barista Championship plaats en zondag Dutch Cup Tasters Championship.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

X