The New York Coffee Festival 2016

The New York Coffee Festival 2016
15/09/2016 koffieTcacao
In evenementen, koffie
New York Coffee Festival 2016

The Big Apple maakt zich as we speak op voor een cafeïne-rijk weekend. The New York Coffee Festival – editie #2 – gaat hier morgen van start en eindigt zondag 18 september.

In stijl van de programmering van The London Coffee Festival en The Amsterdam Coffee Festival is het dit weekend in New York genieten geblazen met koffieproeverijen, interactieve workshops, demonstraties van wereldklasse barista’s, live-muziek, kunst en nog veel meer.

Tijdens deze tweede editie worden er 12.000 bezoekers in het historische 69th Regiment Armory in Manhattan verwacht. The New York Coffee Festival is tevens de officiële aftrap van de Coffee Week NYC™, een liefdadigheidsevenement waarbij lokale espressobars en branderijen de zwarte glorie extra promoten en ondertussen geld inzamelen voor schoon water- en sanitair projecten in koffieproducerende landen.

New York Coffee Festival 2016

Naast de meer dan 70 koffiemerken, foodproducenten en productleveranciers, die klaar staan hun innovaties, tips & tricks en laatste koffietrends met het grote publiek te delen, geven mensen als Ricardo Pereira, specialty coffee manager van Ally Coffee en Andrew Miller, president van Cafe Imports, een lezing.

new york coffee festival 2016

Coffee Masters NYC

Ook in New York wordt koffietalent met ambitie aan een ultieme test onderworpen. Tijdens de razendsnelle Coffee Masters NYC competitie nemen barista’s uit allerlei windstreken het tegen elkaar op en wordt hun kennis op het gebied van smaak, herkomst en het zetten van verschillende koffies getoetst. Ook mogen ze zichzelf onderscheiden met een signature drink; het onderdeel waar de barista’s ‘los’ kunnen gaan met bijvoorbeeld stikstof, cocktail shakers en exotische smaken.

New York Coffee Festival 2016

Latte Art Live

Nieuw op The New York Coffee Festival is de speciale zone gewijd aan latte art. Hier zullen ‘s werelds ware meesters in latte art – van Dritan Alsela tot aan ‘sexy foam’ Lem Butler – live vertonen how it’s done gedurende de gratis 20-minuten durende interactieve workshops.

New York Coffee Festival 2016

Koffiefilm

Een dan is er nog de vertoning van de nieuwe documentaire over koffie, The Coffee Man, met in de hoofdrol 2015-wereldbaristakampioen Sasa Sestic. Een waar hoogtepunt. De documentairemakers volgden Sasa in zijn zoektocht naar de perfecte kop koffie voor het kampioenschap in Seattle en alleen van de trailer krijgen wij al kippenvel.

Thuis vanaf de bank genieten van The New York Coffee Festival? Dat kan! Volg The New York Coffee Festival op Twitter, Instagram en Facebook of vertrouw op ons voor live-updates -;).

X
0 Shares
Share
Pin