Nespresso: nieuwe limited edition ristretto’s

Nespresso: nieuwe limited edition ristretto’s
31/08/2015 de redactie
In koffie

Nespresso eert de Italiaanse koffiecultuur met nieuwe limited edition ristretto’s. De twee nieuwe ristretto’s zijn een eerbetoon aan de diversiteit en rijkdom van de Italiaanse koffiecultuur, geïnspireerd door de twee contrasterende steden Milaan en Palermo.

Karsten Ranitzsch, Head of Coffee bij Nespresso: “Na de introductie van onze Limited Edition Grands Crus Trieste en Napoli in 2013, wilden we ons eerbetoon aan Italië voortzetten door Grands Crus te creëren die doen denken aan de unieke cultuur van Milaan en Palermo. Tribute to Milano is onze interpretatie van de drukte van het elegante en levendige Milaan, waar staand aan de bar koffie in hoog tempo wordt gedronken. Tribute to Palermo is een krachtige en intense ristretto met een volle body. We hebben ons laten inspireren door de aroma’s van de Siciliaanse mark- ten vol kleurrijke kruiden, zodat de aro- ma’s van cacao en pittige peper het gevoel oproepen van de plaatselijke bevolking op de markt”.

Tribute to Milano en Tribute to Palermo zijn vanaf 31 augustus 2015 verkrijgbaar in Nespresso Boutiques, zolang de voorraad strekt. Daarnaast zijn deze online te bestellen via de Nespresso app of op www.nespresso.com. Deze twee Limited Edition ristretto’s zijn verkrijgbaar voor €4,50 voor 10 capsules.

 

Milano_Cappuccino_White

Cappuccino met vijg en honing

Ingrediënten

1 tl vijgenjam
1 tl honing
2 capsules Nespresso Tribute to Milano
5 cl melk
Cantuccini koekjes

Benodigdheden:

Cappuccinokopje
Aeroccino melkopschuimer

Bereiding

  • schep de vijgenjam in een kopje
  • schenk 2 ristretto’s Tribute to Milano (elk 25ml) op de vijgenjam
  • bereid melkschuim met één theelepel honing
  • schenk het melkschuim op de koffie
  • strooi er een halve gebroken cantuccini over en serveer
X
0 Shares
Share
Pin