Meer koffie uit Zuid-Soedan

Meer koffie uit Zuid-Soedan
10/04/2016 koffieTcacao
In koffie
zuid-soedan

Nespresso gaat samenwerken met het ‘United States Agency For International Development’ (USAID) om de koffie industrie in Zuid-Soedan en het welzijn van de koffieboeren in dit land te versterken. USAID zal gedurende 3 jaar $3,18 miljoen investeren in dit project.

Sinds 2011 heeft Nespresso al ruim € 12,5 miljoen geïnvesteerd in de ontwikkeling van koffieteeltprogramma’s in Ethiopië, Kenia en Zuid-Soedan. Vorig jaar resulteerde dit in de eerste export van een uiterst zeldzame Robusta-variëteit uit Zuid-Soedan, de Nespresso Suluja Ti South Sudan. Voor Zuid-Soedan was dit het eerste, niet-olie gerelateerde product dat het land sinds 30 jaar heeft gexporteerd.

Uitbreiding naar nieuwe regio’s

De extra investering van USAID zal ervoor zorgen dat het programma uitgebreid wordt naar nieuwe regio’s in Zuid-Soedan, waardoor meer boeren kunnen profiteren van de koffie-industrie. Doel is om het inkomen van deze boeren te verdrievoudigen. Voor 2019 zullen binnen dit programma 1.500 boeren, waarvan in ieder geval 25 procent vrouwen, getraind- en negen centrale koffie-verwerkingsstations gerealiseerd zijn.

“Deze nieuwe samenwerking met USAID is van groot belang voor het versnellen van de vooruitgang die Nespresso en TechnoServe reeds met de Zuid-Soedanese boeren hebben gemaakt”, aldus Mark Ruijgrok, Country Business Manager Nespresso Nederland. “Met deze investering kunnen we het project vergroten en nog meer boeren helpen om hoge kwaliteit koffie te produceren en deze tegen een hogere prijs te exporteren. Hierdoor creëren we samen een beter leven voor de boeren en hun families”.

 

X
0 Shares
Share
Pin