Nespresso lanceert alter ego’s

Nespresso lanceert alter ego’s
19/01/2015 de redactie

Nespresso heeft, speciaal voor koffieliefhebbers die wel het karakter en het aroma van hun favoriete koffie willen maar niet de cafeïne, een nieuwe cafeïnevrije lijn gelanceerd.

Drie van de meest populaire Grands Crus van Nespresso – Arpeggio, Volluto en Vivalto Lungo – hebben er elk een cafeïnevrije alter ego bij. Het is de koffie-experts gelukt het smaak -en aromaprofiel van de originele Grands Crus een-op-een terug te laten komen in de cafeïnevrije varianten dankzij een natuurlijk decafeineringsproces.

Kwaliteitskoffie zonder cafeïne

Een cafeïnevrij koffiemoment zou volgens de koffie-experts van Nespresso niet anders mogen worden ervaren dan een koffiemoment met cafeïne. Daarom ontwikkelden zij drie nieuwe Decaffeinato Grands Crus en gebruiken hiervoor drie populaire Grands Crus uit het huidige assortiment als basis. Dankzij de zorgvuldige selectie van de hoogste kwaliteit koffiebonen en het speciale natuurlijke decafeineringsproces kunnen dezelfde aroma’s gegarandeerd worden.

Een natuurlijk proces

De koffie-experts gebruiken twee verschillende natuurlijke methoden om de groene bonen van cafeïne te ontdoen als vervanger van de schadelijke organische oplosmiddelen voor het decafeineren van koffie. Bij de ene methode wordt water gebruikt en bij de andere kooldioxide. Beide methoden zijn niet schadelijk voor de gezondheid.

Om tot hetzelfde smaak -en aromaprofiel te komen, zijn ook geavanceerde brandtechnieken vereist. Dit kan van invloed zijn op de keuze van herkomst van de bonen. De koffie die wordt gebruikt in deze nieuwe lijn kan daarom verschillen van de originele Grands Crus.

De nieuwe smaken in een notendop

Arpeggio – Intenso
Net als de originele versie is deze koffie ook donker gebrand en rijk aan smaak. Het heeft een intense body met een vleugje cacao. Intensiteit: 9

Volluto – Espresso
Een heerlijke zoete en zachte koffie met een ronde body. Intensiteit: 4

Vivalto Lungo – Lungo
Deze koffie heeft een complexe maar evenwichtige melange; gebrand en houtachtig met een zoete graantoon en subtiele bloementonen. Intensiteit: 4

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

X