Nespresso en Vélosophy maken een fiets van capsules

Nespresso en Vélosophy maken een fiets van capsules
13/08/2019 koffieTcacao
In koffie, product
Nespresso-capsules

WEL EENS AFGEVRAAGD WAAR DE NESPRESSO-CAPSULES TERECHTKOMEN WANNEER JE ZE IN EEN RECYCLE-ZAK TERUG NAAR NESPRESSO STUURT? NOU, HIER DUS!

Deze week lanceerden Nespresso samen met het Zweedse fietsmerk Vélosophy de RE-CYCLE: een fiets gemaakt van hergebruikte aluminium koffiecapsules. Met de RE-CYCLE wil het koffiemerk laten zien wat er mogelijk is met recycling en bovendien klanten aansporen hun capsules te recyclen. Nespresso-klanten die dat doen en hun recyclezak voorzien van de speciale wedstrijdsticker, maken kans op een gratis fiets! Dat is niet gek, want er hangt een prijskaartje van maar liefst €1.250 aan de RE:CYCLE, die slechts in een beperkte oplage van duizend stuks wordt geproduceerd. Reden genoeg om te re-cyclen, toch? 

Recyclingprogramma Nespresso

Nespresso opende in 1991 het eerste recyclingprogramma in Zwitserland en investeert wereldwijd ongeveer 39 miljoen euro per jaar in het programma. In Nederland heeft Nespresso een speciaal recyclesysteem ontwikkeld met recyclepartner Remondis om 100% van de gebruikte Nespresso-capsules te kunnen verwerken. Het aluminium wordt gerecycled en de koffieresten omgezet in biobrandstof en compost. 

Het inleveren van capsules voor recycling is eenvoudig! Overal waar consumenten Nespresso capsules ontvangen, kunnen zij ze ook inleveren voor recycling. De gratis recyclezak kan worden ingeleverd bij alle Nespresso Boutiques, bij de meer dan 2.000 UPS- en DHL-afhaalpunten in Nederland of bij de DHL-pakketbezorger die de bestelling bezorgt. 

Eén-voor-één-belofte van Vélosophy

De RE:CYCLE is niet alleen duurzaam, maar draagt ook bij aan het goede doel. Vélosophy heeft een één-voor-één-belofte: voor elke verkochte fiets krijgt een meisje in Afrika een fiets cadeau, zodat ze makkelijker naar school kan gaan.

Voor meer informatie over de winactie kun je terecht op: https://www.nespresso.com/nl/nl/recycle-actie

Nespresso-capsules
X
9 Shares
Share9
Pin