Nespresso Sustainability Advisory Board

Nespresso Sustainability Advisory Board
19/07/2013 de redactie
In koffie

Op de 10e verjaardag van het Nespresso AAA Sustainable Quality™ Program introduceerde Nespresso haar  ‘Sustainability Advisory Board’ (NSAB). De NSAB bestaat uit een onafhankelijke groep opinieleiders die als adviesorgaan Nespresso gaat voorzien van frisse ideeën en aanbevelingen voor haar duurzaamheidsinitiatieven.

De adviesleden hebben verschillende achtergronden en zijn onder andere Harriet Lamb, President van Fairtrade International, Tensie Whelan, Directeur van Rainforest Alliance en de wereldberoemde acteur en Nespresso merkambassadeur George Clooney, die zich namens de VN inspant voor duurzame ontwikkeling van de economie en bevolking in Zuid-Soedan. Samen met de NSAB kondigde Nespresso drie belangrijke nieuwe duurzaamheidsinitiatieven aan.

· Uitbreiding van het AAA Programma in Afrika met TechnoServe
· Start van AAA Farmer Future Program met Fairtrade International in Colombia
· Uitbreiding van het AAA Programma en agro-bosbouw programma met Rainforest Alliance

Dit initiatief werd mede aangekondigd door George Clooney: “Ik ben blij dat ik mijn rol als merkambassadeur van Nespresso kan samenbrengen met mijn rol als pleitbezorger van de bevolking van Zuid-Soedan. Dit programma gaat boeren en hun families helpen een betere toekomst op te bouwen. Het zal zorgen voor het zo broodnodige inkomen van duizenden boeren en hun families en hun veiligheid vergroten. Deze boeren kunnen nu een belangrijke rol gaan spelen in het diversifiëren van de economische basis van hun land.”

Nespresso AAA Sustainable Quality™ Program

Het Nespresso AAA Programma is ontwikkeld in samenwerking met Rainforest Alliance en werd gelanceerd in 2003. Het programma heeft een unieke aanpak en combineert een focus op kwaliteit met een focus op duurzaamheid. De doelstelling van AAA is het verbeteren van de sociale, milieukundige en economische omstandigheden voor koffieboeren en boerengemeenschappen. In 2013 vieren Nespresso en Rainforest Alliance de 10e verjaardag van het AAA programma, dat inmiddels enorm gegroeid is en nu 56.000 boeren omvat.”

Lees meer over de nieuwe initiatieven


Bron: Nespresso


Wil je naast dit artikel ook de nieuwste artikelen lezen in koffieTcacao magazine? Klik hier voor een abonnement!

X
0 Shares
Share
Pin