Naked Espresso | Amsterdam

Naked Espresso | Amsterdam
03/02/2018 koffieTcacao
  • NAKED
  • NAKED
  • Naked
Op de plek waar rechercheur Appie Baantjer vrijwel dagelijks zijn hoed op de kapstok probeerde te gooien, opende NAKED Espresso afgelopen juli de deuren. Alles is uit de kast getrokken om het voormalige Bureau Warmoesstraat op de Wallen om te toveren tot dé plek in het centrum van Amsterdam voor een uitstekende koffie.

SLAYER!

Blikvanger is de 3-groeps Slayer Steam op de met hout en zwart baksteen afgewerkte bar. “Barista’s komen overal vandaan om hem uit te proberen”, vertelt eigenaar Niels van Stek (27). De in Nederland zeer zeldzame espressomachine produceert extreem hete en droge stoom, waardoor het melkschuim zoeter smaakt. “Koffies met melk zijn daarom onze specialiteit.” Niels staat aan het roer van de nieuwe koffiezaak, zijn jongere broer Jesper is als adviseur betrokken. En dat is geen onbekende. Jesper werd vorig jaar vijfde tijdens het Dutch Barista Championship. Koffiekennis genoeg dus en aan ambities geen gebrek, zo blijkt. De kans is groot dat het niet bij deze ene vestiging blijft, aldus Niels.

ALLES AMSTERDAMS

De producten waarmee NAKED werkt, komen hoofdzakelijk uit Amsterdam. Stooker is ingeschakeld voor de koffie, handgemaakte granola komt van Granola for Gangsters. De tosti’s zijn van De Tweede Jeugd en gemaakt met de restbroden van bakkers. Zo wordt verspilling tegengegaan. Om klanten aan de zaak te binden, wil Niels met regelmaat cuppings organiseren. Vlak na de opening werden al samen met het personeel meerdere origines uit Ethiopië geproefd. Verwacht overigens op de molens geen vaste koffies. Bij NAKED wisselen de bonen met regelmaat. Omdat het om de smaak draait, wordt bij iedere nieuwe koffie – altijd een single estate – een passende melk gezocht. En Baantjer, die blijft: NAKED heeft een kunstenaar ingeschakeld om de nagedachtenis aan de rechercheur en het voormalige politiebureau Warmoesstraat in leven te houden. Achterin de zaak komt een groot canvasdoek te hangen.

“De Slayer espressomachine produceert extreem hete en droge stoom”


Machine: 3-groeps Slayer SteamMolen: 2x Victoria Arduino Mythos IKoffie: Stooker Roasting CompanyMelk: wisselend, passend bij koffie op molen
Molen: 2x Victoria Arduino Mythos I
Koffie: Stooker Roasting Company
Melk: wisselend, passend bij koffie op molen
Soya: Alpro
Thee: Senza Tea
Taart/koek: onder meer bananenbrood van Baked in Amsterdam
Ontbijt/Lunch: yoghurt met granola, panini’s en tosti’s met kimchi of wild zwijn
Specialiteit: melkkoffies


Naked
Warmoesstraat 46, Amsterdam

X
0 Shares
Share
Pin