Misset Horeca Koffie Top 100 bekend

Misset Horeca Koffie Top 100 bekend
26/09/2017 koffieTcacao
In koffie
Misset Horeca l Koffie top 100

Ieder jaar stelt Misset Horeca de Koffie Top 100 samen. In deze lijst staan de, volgens de Misset Horeca jury, beste koffie-serverende horecazaken van Nederland. De lijst van 2017 is bekend en dit jaar mag Josephine Coffee uit Arnhem zich de grote winnaar noemen!

De Misset Horeca Koffie Top 100 is een ranking die jaarlijks middels een onafhankelijke, deskundige jury tot stand komt. Inschrijven voor de wedstrijd kan op verschillende manieren. Als horeca ondernemer heb je de mogelijkheid om jouw zaak voor €199 op te geven voor de wedstrijd. Stevig in je schoenen staan moet je wel, want ook een negatief resultaat komt in de publiciteit. Ook kunnen koffiebranders hun klanten opgeven voor de wedstrijd. Branders kunnen hierbij een selectie maken van hun klanten waarvan zij denken dat ze goed bezig zijn. De kosten voor een brander om klanten op te geven zijn tevens ongeveer €200. Echter is dit verwerkt in een groter pakket, inclusief promotie.

De beoordeling

De beoordeling van de deelnemers verloopt in drie fasen. Een bezoek van de vakjury, een mystery visit en een bezoek van de hoofdjury aan de top vijf. De vakjury is verantwoordelijk voor het beoordelen van de kwaliteit van de koffie, de hygiëne, de kennis van de barista, de gastvrijheid en de algemene beleving. Het bezoek van de mystery guest is vooral gericht op de service die er geleverd wordt. De top vijf van de kandidaten gaat in het laatste aangekondigde bezoek van de hoofdjury in gesprek met de jury. Dit alles bij elkaar vormt uiteindelijk de Koffie Top 100.

De grote winnaar

Dit jaar mag Josephine Coffee uit Arnhem zich de grote winnaar van de Misset Horeca test noemen. Al jaren deelnemer van de top 100 en nu met een geweldig resultaat. Eigenaren Renate Claessens en Arjan Pen hebben met hun ontzettende drive om te blijven verbeteren hun bedrijf naar de top gekatapulteerd. Ze nemen iedere klant mee in hun passie voor het product. Met espresso’s die gezet worden met naked portafilters en single origin koffies gaat ‘Josephine’ graag mee in vernieuwing. De jury was laaiend enthousiast over de natural Ethiopië Yirgacheffe espresso en de Ethiopische Harrar filterkoffie, want ook voor verschillende filterkoffies draaien ze bij ‘Josephine’ hun hand niet om. Voor de cappuccino kiest ‘Jospehine’ voor de Ottimo-blend van Peeze. Hieruit blijkt ook weer dat kwaliteit en smaak de belangrijkste drijfveren zijn. Het gaat ‘Josephine’ er niet om om mee te gaan in de trend van single origins, het gaat erom dat gasten de beste smaakervaring krijgen.

koffieTcacao feliciteert Josephine Coffee en komt snel een bakkie doen! Wil je zelf langs voor een goede koffie? Je vindt ‘Josephine Coffee’ op de Bakkerstraat 22 te Arnhem.

Top 10

De top 10 van dit jaar ziet er als volgt uit. De volledige lijst vind je op de site van Horeca Misset.

Positie 2017 Naam bedrijf Plaats Provincie
1. Josephine Coffee Arnhem Gelderland
2. Talud9 Utrecht Utrecht
3. De Tippe Vledder Drenthe
4. De Wits Rijswijk Zuid-Holland
5. Terlago Horst Limburg
6. Coffee Central Leeuwarden Friesland
7. Proefiz Assen Assen Drenthe
8. ’t Smelnehus Drachten Friesland
9. Koffie bij Teun Breda Noord-Brabant
10. Hugo Oosterhout Oosterhout Noord-Brabant
X
0 Shares
Share
Pin