Mike & Becky | Brussel

Mike & Becky | Brussel
25/05/2019 koffieTcacao
  • Mike & Becky
  • Mike & Becky Brussel
  • Mike & Becky
  • Mike & Becky Brussel

AAN DE RAND VAN BRUSSEL WERKEN CHOCOLADEMAKERS MIKE EN BECKY, OF BETER GEZEGD JULIA MIKEROVA EN BJÖRN BECKER, SINDS TWEE JAAR AAN HUN EIGEN CHOCOLADEPARADIJS. HOEWEL DE TWEE IN EERSTE INSTANTIE NAAR BRUSSEL VERTROKKEN OM VOOR EUROPESE INSTELLINGEN TE WERKEN, RAAKTEN ZE TIJDENS EEN VAKANTIE IN PRAAG VERKNOCHT AAN CHOCOLADE. EEN CARRIÈRESWITCH VOLGDE EN VANDAAG DE DAG WERKT HET KOPPEL SAMEN AAN HUN MISSIE OM EERLIJKE EN SINGLE ORIGIN CHOCOLADE TE PRODUCEREN.

Direct importeren

Hoewel de woorden België en chocolade regelmatig in één zin genoemd worden, gaat het hierbij volgens de Duitse Björn en Russische Julia met name om chocolade en pralines gemaakt met ingekochte chocolade. Voor dit chocolade-duo gaat het juist om het maken van eigen chocolade, waarbij er veel meer toezicht is op de herkomst en kwaliteit van de cacaobonen. Hiermee sluiten ze zich aan bij de bean-to-bar beweging, waarbij een zo direct mogelijke handel met de cacaoplantage nagestreefd wordt. Mike & Becky importeert nu direct van vijf verschillende cacaoplantages in Congo, Peru, Belize, India en de Dominicaanse Republiek en heeft vijf verschillende single origin chocoladerepen op de markt gebracht. Hierbij is, met uitzondering van de donkere melk variant, telkens gebruik gemaakt van dezelfde maakwijze met 70% cacao en 30% organische bietsuiker. Op deze manier zijn de smaken van de verschillende bonen optimaal van elkaar te onderscheiden.

Meer leuke zaken in Brussel ontdekken? Bekijk dan ook de gespots onderaan dit artikel.

Mike & Becky

Indonesische protegés

Het pand waarin Mike & Becky is gevestigd geeft de mogelijkheid om zelf chocolade te produceren, bean-to-bar chocolade van bevriende collega’s te verkopen en warme of koude chocomelk, koffie en zelfgemaakt gebak te serveren aan gasten. De meest uiteenlopende mensen lopen bij Björn en Julia binnen en geregeld brengen klanten mooie verhalen met zich mee. Een Nederlands koppel met een bevriende koffieboer in Indonesië kwam op een dag binnenlopen met de vraag hoe de twee zelf chocolade konden maken. Een aantal privélessen volgde, het stel emigreerde naar Indonesië, begon met het produceren van eigen chocolade en vandaag de dag staat de Indonesische reep trots tussen de andere bean-to-barrepen bij Mike & Becky.

Mike & Becky zomerspecial

Speciaal voor de zomer hebben Mike & Becky een ijsblokjesconcept ontworpen: ingevroren koffie en chocolade worden in elke gewenste samenstelling met verse koude melk geserveerd. Maar de échte Mike & Becky-specialiteit wordt in de winter geserveerd: warme chocolademelk, gemaakt van de eigengemaakte chocolade naar keuze.


Koffiemachine: Nuova Simonelli Appia II
Molen: Fiorenzato F64 Evo
Koffie: Mamé Noka (Finca Samaria Nicaragua, finca El Congo Colombia)
Melk en soja: Boni
Thee: With Edgar
Zoet: Zelfgebakken brownie, marbré cake, meringue, chocolate dip cookie
Specialiteit: Warme chocolademelk op basis van eigen Mike & Becky chocolade.


 

Wil je meer gespots lezen in koffieTcacao magazine?

MOK

MOK Brussel

Bij MOK Brussel staat er elke dag een andere single origin op de batchbrew. 

Parlor Coffee

Parlor Coffee

Parlor Coffee is licht en smaakvol ingericht en heeft een gezellige kleine tuin waar je in de zomer fantastisch kan zitten.

Chocolats Gerbaud

Chocolats Gerbaud

Met fruit, specerijen en noten maakt eigenaar Laurent Gerbaud met zijn team de mooiste donkere chocoladecreaties.

0 Shares
Share
Pin