Merijn Gijsbers wint in Dubai

Merijn Gijsbers wint in Dubai
10/12/2018 koffieTcacao
Merijn Gijsbers wint Dubai International Coffee Championship

DE TELEFOON VAN MERIJN GIJSBERS STOND DE AFGELOPEN DAGEN ROODGLOEIEND. DE 2017 NEDERLANDS BARISTAKAMPIOEN WINT BEGIN DECEMBER HET DUBAI INTERNATIONAL COFFEE CHAMPIONSHIP 2018 EN ONTVING NAAST MEDIA-AANDACHT ÉN ROEM, EEN ZEER RIANTE CHEQUE.

Na Niels te Vaanhold van Mocca d’Or die medio november een historische tweede plek op het World CupTasters Championship pakte, is het nu Merijn Gijsbers (32) uit het Brabantse Son die hoge ogen gooit op het internationale koffiepodium. Tijdens het Dubai International Coffee Championship 2018, dat jaarlijks wordt georganiseerd door het International Coffee and Tea Festival en vorig jaar 9000 bezoekers trok, bewees Merijn superieur aan de overige vijf finalisten. De SCA-gecertificeerde trainer en eigenaar van Het Koffiegenootschap wint in Dubai en ontving geheel in Dubai-stijl een cheque van maar liefst $ 40.000 dollar! Runner-up Saeed AbdinAsab moest in zijn hometown ‘genoegen’ nemen met $ 5000 dollar.

Allround koffiezetten

Na twee dagen voorrondes streden vrijdag 7 december de zes beste barista’s om de felbegeerde titel tijdens de finale van het internationale baristakampioenschap in het World Trade Centre Dubai. Onder toeziend oog van de zes-koppige jury serveerden ze hun beste espresso, melkkoffie, filterkoffie en signature drink met bijbehorende spijscombinatie. Anders dan bij de meeste kampioenschappen weten de deelnemers pas de dag van tevoren met welke koffie zij tijdens de wedstrijd gaan werken. Het is vervolgens aan de jury om te beoordelen wie in de korte voorbereidingstijd  het beste uit de beschikbaar gestelde koffie naar boven haalt.

Winnende signature drink

In Merijn’s signature drink kwam Dubai en Nederland samen. De Alpro-ambassadeur verwerkte ingrediënten als kokos en cacao in zijn koffiesignatuur die hij serveerde met een lekkernij van drop omhuld met witte chocolade en roos. De jury was onder de indruk van de smaak van de bereidde koffies, de strakke workflow en technisch hoogstaande routine van Gijsbers. “Dit alles gecombineerd met geweldig gastheerschap gedurende de gehele presentatie”, aldus hoofdjury Stubberud.

0 Shares
Share
Pin