Meer aandacht voor koffie op Horecava 2020

Meer aandacht voor koffie op Horecava 2020
07/01/2020 de redactie
In evenementen, koffie, thee
Horecava 2020

VAN 13 T/M 16 JANUARI VINDT IN DE RAI AMSTERDAM DE JAARLIJKSE HORECABEURS HORECAVA PLAATS. EN DIT JAAR IS ER  EXTRA AANDACHT VOOR KOFFIE EN THEE MET THE COFFEE STAGE. EXHIBITION MANAGER FLORENTINE RIJKMANS VERTELT WAT JE BIJ DIT PODIUM KUNT VERWACHTEN. 

Al sinds 1957 laat de Nederlandse horecavakbeurs Horecava de belangrijkste trends in de hospitality zien. “Een niet te missen trend in de afgelopen jaren is koffie”, vertelt exhibition manager Florentine Rijkmans. “De consument is kritischer en gewend aan betere koffie. Dat vraagt meer van de horecaondernemer.” Daarom geeft Horecava koffie dit jaar letterlijk een extra podium met The Coffee Stage. “Hal 12 stond altijd al in het teken van koffie en thee met de grootste exposanten uit het veld. Dit jaar bieden we met The Coffee Stage nog meer verdieping met demonstraties, proeverijen en inspirerende lezingen van gerenommeerde experts.” 

Leren…

In een grote romneyloods exposeren binnen The Coffee Stage kleinere partijen als koffiebranderijen en plantaardige drankmerken. Op het podium van The Coffee Stage worden koffiepioniers, thee-experts en trendwatchers uitgenodigd om hun expertise over koffie te delen. “Zo vertelt trendwatcher Hans Steenbergen over de globale trend van koffie, koffiepioniers Barend Boot van Boot Koffie en Menno Simons van Bocca over het ondernemen in specialty coffee en de herkomst van het product en The European Tea Society over het belang van kwalitatieve thee in de horeca.” 

…en doen

Horecava wil bezoekers niet alleen inspireren met boeiende verhalen en kennis, maar ook met praktische tips & tricks. Bij de demonstratiebar Roast ‘n Toast geven barista’s en thee-experts de hele dag presentaties en demonstraties. “Zo ontdek je bijvoorbeeld welke bewuste keuzes je kunt maken in koffie en plantaardige dranken en welke theecocktails de komende zomer niet kunnen missen op de menukaart. Of je nu een beginnende ondernemer of een doorgewinterde horecagoeroe bent, ons doel is dat je na een bezoek aan Horecava meteen innovatieve en slimme veranderingen kunt doorvoeren.”  

Beste Barista

Op maandag vindt bij de demonstratiebar Roast ‘n Toast ook de Best Barista-competitie van Entree Magazine plaats. De jury, bestaande uit niemand minder dan Esther Maasdam van Manhattan Coffee Roasters, Moniek Smit van Doppio, Rob Clarijs van De Zeeuwse Branding, Teddie Kuiper van Blend One en Nederlands baristakampioen en World AeroPress Champion Wendelien van Bunnik-Verver, beslist wie er naar huis gaat met ENTREE’s Beste Barista titel. 

Bezoek Horecava 2020

Registreer jouw bezoek aan Horecava hier. Horecava vindt plaats van maandag 13 tot en met donderdag 16 januari 2020, van 10.00 tot 18.00 uur. 

42 Shares
Share42
Pin