Mathieu Theis en KEEN Coffee opnieuw naar WBC

Mathieu Theis en KEEN Coffee opnieuw naar WBC
10/03/2019 koffieTcacao
In koffie, Nieuws, Product

DE ZWITSERSE BARISTAKAMPIOEN MATHIEU THEIS TIKT OP HET SWISSS BARISTA CHAMPIONSHIP DE EERSTE PRIJS BINNEN MET EEN COSTA RICA ANAEROBIC VAN KEEN COFFEE.

Mathieu Theis, mede-eigenaar van MAME COFFEE in Zürich, werd op de zondag van het Swiss Coffee Festival voor de derde keer glansrijk eerste op de Zwitserse nationale kampioenschappen. Net als vorig jaar werkte de voormalig ingenieur samen met Bonne Postma en Rob Kerkhoff van het Utrechtse KEEN COFFEE. Mathieu eindigde toen, tijdens het World Barista Championship 2018 in Amsterdam, net onder ‘onze’ Lex Wenneker op de derde plek. Volgende maand (11-14 april) gaan de mannen tijdens het WBC 2019 in Boston voor goud.

MATHIEU THEIS EN KEEN COFFEE
MATHIEU THEIS EN KEEN COFFEE

De blauwe diamant

Om plaatsing op de wereldkampioenschappen te verzekeren koos Mathieu opnieuw voor een natural anaerobic Costa Rica gebrand door KEEN, die door de meesterbranders liefkozend is ondergedompeld tot ‘El Diamante Azul’ ofwel de blauwe diamant. Sinds 2015 werkt KEEN al direct samen met producent Esteban Villalobos van Café de Alturra de San Romón uit Costa Rica. Rob Kerkhoff behaalde met vergelijkbare koffie uit de stal van Esteban in 2015 de 5e plek tijdens de World Brewers Cup in Gothenburg.

MATHIEU THEIS EN KEEN COFFEE

Appeltaartkoffie

“Mathieu’s wedstrijdkoffie is erg bijzonder, omdat hij van nature sterk naar appeltaart smaakt” licht Rob toe. “Esteban gebruikte hiervoor een speciale techniek, genaamd anaerobic fermentation. Dit proces zorgt ervoor dat de koffie een sterke kaneelsmaak krijgt met smaken van appel en rozijnen.” Door de speciale ‘Hybrid Roast’ branding die Keen Coffee heeft ontwikkeld, worden deze smaken naar een hoger niveau gehaald. “Het is eigenlijk Appeltaart in een kopje koffie” zegt Bonne Postma lachend. “Wie wil dat nou niet proeven?”

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

X