Matchstick – Vancouver

Matchstick – Vancouver
01/04/2013 koffieTcacao
  • matchstick
  • matchstick
  • matchstick

Ongeveer een jaar geleden opende Matchstick Coffee Roasters zijn deuren. Talrijke cafés in San Francisco en Portland, die ter plekke koffie branden, inspireerden de eigenaren Aaron, Spencer en Annie. Ze vonden de tijd rijp om een in-house-roastery-café in Vancouver te starten.

Ze ontmoetten elkaar tijdens hun werk 
bij JJ-Bean en na verloop van tijd begon het verlangen naar een eigen zaak te groeien. Tijdens de planning en bouwfase van het project stopten ze bij JJ-Bean en gingen in tijdelijke dienst bij onder andere Elysian Coffee Co. (die recentelijk ook is begonnen met het zelf branden van zijn koffie). Van tevoren lieten ze weten dat ze een eigen zaak aan het starten waren en tot de opening daarvan inzetbaar waren.

Het interieur van Matchstick is kalm, licht en ruim. Achter de bar in dit oude bankgebouw is een grote betegelde wand. De grote stamtafel is een heerlijke plek om te genieten van de koffie. De geur van versgebakken muffins en andere heerlijkheden draagt bij aan de warme en gastvrije sfeer waardoor Matchstick direct voor velen een favoriete plek in de stad is geworden.

De roasting-style is beïnvloed door Scandinavische branders zoals Tim Wendelboe en the Coffee Collective en, niet in de laatste plaats, door hun vrienden Phil & Sebastian in Calgary. Het koffiemenu verandert regelmatig en er staan espresso en meerdere filterkoffies op. De laatste worden gezet met de Chemex en de Cone van Able.


Machine: LaMarzocco Linea
Brander: Giesen 6kg
Maler: Mazzer
Koffie: diverse en afwisselend
Thee en Chai: Jagasilk
Melk: Birchwood zuivel
Sojamelk: enkel amandelmelk


MatchStick
639 E, 15 Avenue | Vancouver, Canada
matchstickyvr.com

X
0 Shares
Share
Pin