REVIEW: MADAGASCAR BEJOKO ESTATE ÅKESSON’S
15/04/2017 koffieTcacao

ELK NUMMER PROEVEN KTC PROFESSIONALS BLIND KOFFIE, THEE EN CHOCOLADE. VOOR KOFFIETCACAO 22 BOOG CHOCOLADECONNAISSEUR CAROLINE LUBBERS ZICH OVER DE REEP VAN ÅKESSON’S.

Madagaskar Bejofo Estate 100% criollo van Åkesson’s

De geur van rozijnen en gerijpt fruit komt me tegemoet en is veelbelovend! Het is een mooie, roodbruine reep en een harde snap verraadt een hoog cacaopercentage. Deze verwachting wordt waargemaakt als de chocolade smelt zoals een hele pure reep en zich maar langzaam prijsgeeft.

In het begin komen vooral donkere en aardse smaken vrij, tabak en iets zurigs, dat me aan fermentatie doet denken. Iets later komt er duidelijk ook een zoete boventoon bij, van pruimen en gedroogd fruit. Afwisselend zure en zoete accenten in een verder intense en donkere chocolade. Het is een mooie reep in balans. De nasmaak houdt aan en daarbij komen nog nootachtige smaken naar boven. Het is nog lang nagenieten van deze intense reep!

cacao


Verkrijgbaar via akessons-organic.com
Verkooppunten via elsauco.biz


Wil je naast deze review ook de nieuwste reviews lezen in koffieTcacao magazine? Klik hier voor een abonnement!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

X