Mad Hat | Oosterhout
03/12/2017 koffieTcacao
  • Mad Hat
  • Mad Hat
  • Mad Hat

Altijd staan er tien tropische smaken op het menu, die je afmaakt met poppings of jelly’s

Drie jaar geleden opende Audrey, met steun van haar vriend Johan, haar koffie- en bubble tea café Mad Hat, midden in een winkelcentrum in Oosterhout. “Er was niet echt iets voor de jongeren te beleven hier en daar wilden wij verandering in brengen”, zegt ze. “Het moest een plek zijn waar ze in hun tussenuur langs wilden komen.” Inmiddels trekt Mad Hat een heel divers publiek van 8 tot 88 jaar, dat dol is op het eigenzinnige, persoonlijke en huiselijke karakter van de zaak.

Zo kan er bij deze koffietent bijvoorbeeld met krijt worden gekleurd op muren, tafels en vloer. Ook verandert het menu met daarop verschillende flammkuchen, croques, salades en zoetigheden zoals de glutenvrije appeltaart continu, doordat Audrey altijd op zoek is naar nieuwe dingen. “Als we het niet kunnen kopen, dan maken we het zelf.” Het project van dit moment is Dragon’s Breath, een trend uit Amerika. “Dat is hapje met stikstof, dat enorm gaat roken zodra het in je mond komt, wat dus op de adem van een draak lijkt.”

BUBBLE TEA

De populaire bubble tea stel je zelf samen op basis van thee, melk, yoghurt of kokosmelk. Er staan altijd tien tropische smaken op het menu, die je afmaakt met poppings of jelly’s naar keuze. “Contrasterende smaken vind ik het lekkerst, want dan heb je het ultieme verrassingseffect,” aldus Audrey. Zelf liet ze zich tijdens de opstart van Mad Hat verassen door Maarten van der Jagt van Giraffe Coffee Roasters, die haar enthousiasme voor koffie aanvuurde en sindsdien elke week levert aan het Arendshof 33.

Van de bijzondere inrichting tot aan het altijd veranderde menu, fantasie, creativiteit en plezier zijn de motoren van deze zaak. Geen wonder dus dat Audrey en Johan nog elke dag met zoveel plezier naar hun werk gaan.


Machine: Expobar G10
Molen: Mazzer Luigi srl
Koffie: Giraffe Coffee Roasters
Melk: Campina Dagvers
Soya: Alpro Soya Professional
Lactosevrije melk: Campina
Thee: Theeculture en eigen melanges van verse thee
Taart/koek: komt van lokale patisserie Bionaisse en zelfgebakken glutenvrije appeltaart.
Ontbijt/Lunch: diverse broodjes en flammkuchen.
Specialiteit: bubble tea


Mad Hat
Arendshof 33, Oosterhout
mad-hat.nl

Tekst: Aukje van Rossum

0 Shares
Share
Pin