De lekkerste bonbon van Nederland!

De lekkerste bonbon van Nederland!
04/04/2014 koffieTcacao
In cacao
De lekkerste bonbon van Nederland!

Met zijn creatie heeft Tomas Knoops van De Rooi Pannen Eindhoven tijdens de finale van ‘De lekkerste bonbon van Nederland’  de eerste prijs gewonnen. De finale van de scholiereneditie was op 26 maart in het chocoladecentrum van Belcolade in Erembodegem (België).

De jury, met vakspecialisten Jan Willem Jansen, Bart de Gans en Dominique Persoone, loofde de winnende bonbon om zijn originaliteit, vakmanschap en smaak.  Bart de Gans: “ Deze bonbon verdient niets anders dan lof. Balans was perfect en smaak was super. De aandachtspunten van vorige keer zijn uitstekend opgepakt en verwerkt. Een terechte winnaar!” Tomas heeft een plaats gewonnen bij het Student Reward Program bij Belcolade. Het programma bestaat onder andere uit workshops en demonstraties onder leiding van ‘masterschefs’ op het gebied van chocolade, een bezoek aan Brugge en interactie met internationale studenten.

De tweede prijs is voor Frederika Bokman van het Friesland College in Amsterdam. Joyce Lievens, ook van De Rooi Pannen in Eindhoven, is derde geworden.

Allesbepalende smaak

De vakjury heeft gelet op de belangrijkste aspecten van een bonbon: originaliteit, uiterlijk, rationaliteit, uiterlijk, structuur van het interieur en vakmanschap. Allesbepalend is de smaak. Tijdens de voorrondes op 27 januari kregen de deelnemers tips en aandachtspunten van de vakjury, die de kandidaten konden gebruiken voor de verbetering van hun bonbon.

X
0 Shares
Share
Pin