London Coffee Festival 2016!

London Coffee Festival 2016!
07/04/2016 koffieTcacao
In evenementen, koffie
london coffee festival 2016

Vandaag is het London Coffee Festival 2016 van start gegaan. Met 35.000 verwachte bezoekers belooft de zesde editie pretty spectacular te worden. Best news though, koffieTcacao is er bij!

Van donderdag 7 t/m zondag 10 april vindt het London Coffee Festival 2016 plaats in de Old Truman Brewery nabij Brick Lane. Op het programma staan proeverijen, demonstraties, interactieve workshops gehost door top barvista’s. Ook is er live muziek, tentoonstellingen en meer.

London Coffee Festival 2015 - 68

Dit zijn highlights van het London Coffee Festival 2016 die je zeker niet mag missen als je er ook bij bent of alles online op de voet volgt.

Coffee Masters
Tijdens de supersnelle Coffee Masters wedstrijd stappen 16 barista’s de ring in om de jury te imponeren met hun skilss op het gebied van cupping, zetmethoden en latte-art. De kampioen gaat naar huis met £ 5.000.

Latte Art workshop
Latte-art cowboy Ben Morrow, die 57.6k volgers op Instagram heeft en vorige week 6de werd tijdens het World Latte Art Championship in Shanghai, zal tijdens het LCF vanuit de Rachael’s Organic stand demonstreren hoe je een ‘perfect pour’ schenkt.

London Coffee Festival 2015 - 60

The Lab
Je kennis verder bijschaven kun je net als tijdens het Amsterdam Coffee Festival in The Lab. Gedurende dag worden hier allerlei interactieve sessies gehost, zoals barista masterclasses, technische workshops, mixology seminars, maar ook een ambachtelijke bierproeverij en een sociale media seminar.

Scandinavian Embassy
Ook het Amsterdamse restaurant Scandinavian Embassy is van de partij in Londen om hun spectaculaire driegangen coffee & food pairing diner te presenteren! Succes Rikard en Nicolas!

5

The True Artisan Cafe
Aan espressoshotjes geen gebrek natuurlijk op het festival, maar in The True Artisan Café kun je genieten van de signature koffies én cockails van Europa’s beste barista’s. 32 barista’s krijgen elk drie uur de tijd to work their magic aan een van de drie La Marzocco koffiebars.

The Roastery
Bijzondere parels, van machine tot molens tot branders, spotten kan uiteraard ook op het festival. Zo heeft Union Hand Roasted Coffee speciaal voor het LCF een oude brander uit 1960 (!) meegenomen. Hoofdbrander Jeremy Torz neemt geïnteresseerden mee in zijn zoektocht naar het perfecte brandprofiel.

London Coffee Festival 2015 - 35

Street Food
Naast sloten koffie is het ook goed bijtanken in The White Label Kitchen waar de Londense begrippen Pollen + Grace, Arancini Brothers, Austin’s BBQ en Gather & Gather voor gevulde buiken zorgen.

Untitled design-3

School of Chocolate
De dessertkeuze is ook niet verkeerd. De toonaangevende Britse chocolatier Hotel Chocolat presenteert twee verschillende chocolades van hun plantage in St. Lucia en zullen ook chocoladeworkshops hosten gedurende het festival.  

Lifestyle
Mocht je nog puf over hebben, dan is het ook fijn shoppen op het festival in het fashion & design district, Milk & Sugar. Scoor hier je nieuwe vintage tas, graphic poster of coffee-inspired hebbedingetje.

London Coffee Festival 2015 - 64

Volg koffieTcacao tijdens het London Coffee Festival 2016 op Facebook, Twitter en Instagram!
X
3 Shares
Share3
Pin