KTC op reis: Het zwarte goud van Nicaragua

KTC op reis: Het zwarte goud van Nicaragua
05/06/2014 koffieTcacao

Het is de trots van noordelijk Nicaragua: koffie. Van kleine familieboerderij tot grote finca, iedereen wil de beste arabicaplanten. De Ruta del Café voert langs karakteristieke plekken van dit koffieland. Reisjournalist én koffieliefhebber Marieke Kessel ontdekte onderweg de vele gezichten van het Nicaraguaanse ‘zwarte goud’. Vorig jaar was Nicaragua de vijfde mondiale exporteur van biologische koffie, want bestrijdingsmiddelen gebruiken de boeren hier amper. Niet omdat ze per se biologisch willen werken, maar meer vanwege de beperkte financiën. De Ruta del Café, onlangs ontwikkeld door het ministerie van Toerisme en bedoeld om toeristen deze kant van het land te laten ontdekken, brengt ons naar La Corona, een boerengemeenschap met vooral kleine familiebedrijven.

Lees het hele verhaal in KTC10.
Verkrijgbaar bij tijdschriftspeciaalzaken in NL en BE en bij 75 Albert Heijns.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

X