KTC test: de beste thermosbeker

KTC test: de beste thermosbeker
31/01/2019 de redactie
In koffie, magazine, product
beste thermosbeker

EEN BELASTING OP WEGWERPBEKERS? IN HET VERENIGD KONINKRIJK IS DE POLITIEKE DISCUSSIE AL GAANDE. MET DE EUROPESE KLIMAATDOELEN VAN 2020 IN ZICHT IS EEN VERGELIJKBARE GANG VAN ZAKEN NIET ONDENKBAAR. EEN GOED MOMENT OM EEN DUURZAME VARIANT ONDER DE LOEP TE NEMEN: DE TO-GO BEKER. HET KTC-TEAM TESTTEN ACHTTIEN BEKERS. 

Het groot nadeel van wegwerpbekers is dat ze vaak moeilijk te recyclen zijn. Echt verschil maak je pas met een eigen to-go beker. Je neemt je beker mee naar je favoriete zaak, laat hem vullen met koffie of thee en gaat op pad. Dat de ene beker de andere niet is, blijkt uit onze test. Ontdek hier welke van onze twaalf geteste geïsoleerde bekers en zes ongeïsoleerde bekers de titel ‘beste thermosbeker’ ontvangt.

GEÏSOLEERDE BEKERS
Voor de test hebben we de bekers in twee categorieën verdeeld: met isolatie en zonder isolatie. Dit zijn de geïsoleerde bekers gerangschikt op score. In de test gaven we elk onderdeel een score van 0 tot 5.

DE DRIE WINNAARS

Bij de geïsoleerde bekers rollen maar liefst drie winnaars uit de bus. De Klean Kanteen Insulated Wide is onze absolute favoriet wat betreft schoonmaken. Werkelijk de hele dop kan uit elkaar en elk onderdeel kan goed gereinigd worden. De beker drinkt erg fijn, maar het is jammer dat de dop niet zo makkelijk te openen is en het niet goed zichtbaar is wanneer deze open of dicht is. De smaak van de koffie in deze beker was bijna helemaal in balans, zoet met een mooi zuurtje.

Resultaten

De Klean Kanteen houdt de temperatuur goed vast. Zo goed dat wij adviseren, in het geval van koffie, deze iets af te laten koelen voordat je de dop erop draait. Doe je dit niet, dan is na twee uur de koffie pas op drinktemperatuur, maar mis je de frisheid van een ‘verse’ koffie. Hetzelfde geldt voor de Thermos King. Deze beker scoort over het algemeen erg goed. De beker is dan wel niet makkelijk blind open of dicht te doen, maar drinkt enorm fijn door de diepe opening en de mogelijkheid om rondom te drinken. Deze beker scoort hoop op smaak. De koffie is prachtig in balans en wordt niet beïnvloed door de materialen van de beker.

Aladdin

Toen we de Aladdin Recycled & Recyclable Mug in onze handen kregen, waren we sceptisch. Hij is erg licht en plastic. Aan de buitenkant wordt deze beker warmer dan de andere, maar niet te warm om vast te houden. Logisch ook dat deze beker qua temperatuur al na 15 minuten op een drinkbaar niveau is. Dit kan tevens een nadeel zijn als je je koffie wat langer wil bewaren, maar garandeert in ieder geval een vers bakkie. De Aladdin past hiermee eigenlijk beter in de niet-geisoleerde categorie. De beker is erg makkelijk te bedienen en sluit goed aan op je mond en de fris zoete smaak, die blijft helemaal overeind.

Welke kies je?

Wil je een beker die op alle praktische onderdelen goed scoort, er prachtig utiziet, maar op smaak net iets minder is, dan pak je de Klean Kanteen Insulated Wide. Ga je voor smaak en lang warm, dan kies je de Thermos King. Wil je je koffie wat sneller drinken, volop smaak en met hetzelfde gemak als de andere twee deelnemers kies dan de Aladdin Recycled & Recyclable Mug.

ALLE RESULTATEN GEÏSOLEERDE BEKERS

 

1. KLEAN KANTEEN INSULATED WIDE

Prijs: 33,-
Inhoud en maatstreep: 470 ml, geen maatstreep
Isolatie: Thermos
Vaatwasserbestendig: Ja

Drinkgemak: Onhandig te openen, onduidelijke symbolen maar drinkt wel fijn. De beker is goed schoon te houden en scoort vijf sterren op lekvrij. Ook vijf sterren voor hitte buitenkant beker. Oftewel: fijn in de handen vast te houden!
Gemiddelde score: 4,5

Bestel de Klean Kanteen Insulted Wide hier

2. THERMOS KING

Prijs: 47,95,-
Inhoud en maatstreep:
 470 ml, maatstreep aanwezig
Isolatie: Thermos
Vaatwasserbestendig: Nee

Drinkgemak: Na het drinken blijft er wat vloeistof in de dop hangen, maar de beker is verder lekvrij. Niet blind open of dicht te doen, maar ligt wel fijn aan de mond en zo goed als rondom te drinken.
Gemiddelde score: 4,5

Bestel de Thermos King hier

3. ALLADIN RECYCLED & RECYCLABLE MUG

Prijs: €16,95,-
Inhoud en maatstreep: 350 ml, geen maatstreep
Isolatie: Vacuüm
Vaatwasserbestendig: J

Drinkgemak: Hele fles wordt warm, maar niet te warm. De fles is lekvrij. Drinkt fijn en met een hand te gebruiken.
Gemiddelde score: 4,5

Bestel je Aladdin Recycled hier

4. EMSA TRAVEL MUG

Prijs: € 29,-
Inhoud en maatstreep: 360 ml, maatstreep aanwezig
Isolatie: Thermos
Vaatwasserbestendig: Ja

Drinkgemak: Beker is lekvrij. Makkelijk te openen en rondom drinken is fijn. Rand voelt wel wat scherp aan de mond.
Gemiddelde score: 4,3

Bestel je Emsa Thermosbeker hier!

5. BODUM THERMOSBEKER

Prijs: € 27,48
Inhoud en maatstreep: 350 ml, geen maatstreep
Isolatie: Thermos
Vaatwasserbestendig: Ja

Drinkgemak: Beker moet erg strak worden aangedraaid om lekken te voorkomen. Niet met één hand te openen. Drinkt fijn door diepe opening.
Gemiddelde score: 4,1

Bestel je Bodum Thermosbeker hier!

6. STANLEY ONE-HAND VACCUUM MUG

Prijs: € 32,99
Inhoud en maatstreep: 470 ml, geen maatstreep
Isolatie: Thermos
Vaatwasserbestendig: Ja

Drinkgemak: Moeilijk te openen door sterke veer. Door dit systeem juist goede controle over hoeveelheid. De beker is lekvrij en is goed schoon te maken, maar verliest veel punten op smaakinvloed. De beker beïnvloedt helaas sterk de koffiesmaak.
Gemiddelde score: 3,8

Bestel je Stanley Thermosbeker hier!

7. CORKCICLE TUMBLER COPPER

Prijs: € 29,80
Inhoud en maatstreep: 470 ml, maatstreep aanwezig
Isolatie: Thermos
Vaatwasserbestendig: Nee

Drinkgemak: Deksel wordt heet en de beker scoort het slechtste op lekvrij van alle bekers. Gevaarlijk in de tas dus! De beker heeft een onhandige opening, vloeistof komt je mond binnen via je bovenlip. Beker houdt wel lekker vast en is ook goed schoon te maken.
Gemiddelde score: 3,8

Bestel je Corkcicle Tumbler Copper hier!

8. ALADDIN EASY-GRIP LEAK-LOCK MUG

Prijs: € 28,55
Inhoud en maatstreep: 350 ml, geen maatstreep
Isolatie: Thermos
Vaatwasserbestendig: Ja

Drinkgemak: De beker wordt heet waar de lippen het deksel raken, de beker is niet goed schoon te maken en de sluiting kan in de weg van de neus zitten. Wel scoort de beker alle punten op lekvrij.
Gemiddelde score: 3,8

Bestel je Aladdin Easy-Grip hier!

9. WMF IMPULSE

Prijs: € 23,18
Inhoud en maatstreep: 350 ml, geen maatstreep
Isolatie: Thermos
Vaatwasserbestendig: Ja

Drinkgemak: Hele fles wordt warm, maar niet te warm. De deksel is koud en raakt de neus tijdens drinken. De rand is dun en hard. Wel met een hand te gebruiken en helemaal lekvrij.
Gemiddelde score: 3,8

Bestel hier je WMF Impulse 

10. RUBYTEC HOTSHOT

Prijs: € 24,95
Inhoud en maatstreep: 200 ml, geen maatstreep
Isolatie: Thermos
Vaatwasserbestendig: Enkel deksel

Drinkgemak: De beker scoort niet hoog op drinkgemak. De schroefdop opendraaien kost tijd. Dop raakt neus tijdens het drinken. De opening is smal en onhandig en de rand van de opening is te breed. De beker wordt boven de kunststof band behoorlijk warm. De beker is wel lekvrij en goed schoon te maken.
Gemiddelde score: 3,4

Bestel hier je Rubytec Hotshot

11. CAMELBAK TRAVELMUG FORGE BLACK SMOKE

Prijs: € 40,95
Inhoud en maatstreep: 500 ml, geen maatstreep
Isolatie: Thermos
Vaatwasserbestendig: Alleen de dop

Drinkgemak: Wordt heel heet rondom de dop. De beker lekt, maar wel minimaal. Moeilijk te openen door sterke veer. Door dit systeem wel goede controle over hoeveelheid. De beker beïnvloedt de beker sterk de smaak van de koffie.
Gemiddelde score: 3,2

Bestel de Camelbak Travelmug hier!

12. EVA SOLO TO GO CUP

Prijs: € 34,95
Inhoud en maatstreep: 350 ml, maatstreep aanwezig
Isolatie: Thermos
Vaatwasserbestendig: Ja
Drinkgemak: De beker scoort slecht op drinkgemak. De bovenlip komt snel tegen deksel aan waardoor deze sluit. De beker is niet zo goed schoon te maken (scoort 2,5 uit 5) en ook de smaakinvloed scoort 2,5. De beker is wel lekvrij.
Gemiddelde score: 3,1

Bestel hier je Eva Solo!

ONGEÏSOLEERDE BEKERS
We testten zes ongeïsoleerde bekers en er kwam één duidelijke winnaar uit: de Stelton To Go Click. Op het oog lijkt de Stelton een thermosbeker, maar het is een beker zonder isolatie. Desondanks wordt de Stelton niet heet aan de buitenkant, lekt de beker niet en is deze goed schoon te maken. Het drinkoppervlak is erg ondiep, waardoor je neus de koude deksel raakt. Wel kan er rondom gedronken worden en is de bediening erg makkelijk. De smaak is echter niet geweldig. De koffie wordt beïnvloedt door de beker en smaakt hierdoor wat wrang en bitter. In dit geval zouden wij dus eerder naar naar de hierboven genoemde Aladdin Recylced & Recyclable Mug grijpen.
Ga je in deze categorie puur voor smaak en drinkgemak dan steekt de KeepCup Brew Cork Edition er bovenuit. De smaak is heel puur en wordt niet beïnvloed door het materiaal, zoals bij de meeste andere bekers uit deze categorie. De beker is ook nog eens erg goed schoon te maken.

beste thermosbeker

1. STELTON TO GO CLICK

Prijs: € 23,99
Inhoud en maatstreep: 200 ml, geen maatstreep
Vaatwasserbestendig: Nee

Drinkgemak: De beker wordt niet heet aan de buitenkant, lekt niet en is goed om schoon te maken. Het drinkoppervlak is erg ondiep, waardoor je neus de koude deksel raakt. Wel kan er rondom gedronken worden en is de bediening erg makkelijk. De koffie wordt beïnvloed door de beker en smaakt hierdoor wat wrang en bitter.
Gemiddelde score: 3,8

Hier te bestellen  

2. KEEPCUP BREW CORK EDITION

Prijs: € 29,95
Inhoud en maatstreep: 340 ml, geen maatstreep
Vaatwasserbestendig: Ja, maar niet geadviseerd

Drinkgemak: De beker wordt heel heet en lekt enorm. Hij drinkt wel goed, sluit met een fijne klik. Is goed schoon te maken en de smaak van de koffie wordt niet beïnvloed.
Gemiddelde score: 3,6

Hier te bestellen

3. POKITO TRAVEL MUG

Prijs: € 17,50
Inhoud en maatstreep: max 475 ml, maatstreep aanwezig
Vaatwasserbestendig: Ja
Drinkgemak: De beker wordt heel heet, zelfs de greep. De beker is allesbehalve lekvrij en scoort daar nul punten op. De beker heeft drie maten in één. Te smalle drinkopening, staat niet stevig. Wel goed schoon te maken en behoudt een goede koffiesmaak.
Gemiddelde score: 3,1

4. MIGHTY MUG SOLO

Prijs: € 17,95
Inhoud en maatstreep: 325ml, geen maatstreep
Vaatwasserbestendig: Ja

Drinkgemak: Hele fles wordt warm, maar niet te warm. Lekt na veelvuldig schudden. Valt niet om door vacuüm onderkant. Door vorm opening en rand gevoelig voor morsen tijdens drinken. Beker is goed schoon te maken, maar de smaak van de koffie wordt door de beker beïnvloed.
Gemiddelde score: 3

Hier te bestellen

5. ZUPERZOZIAL TRAVEL MUG

Prijs: € 9,95
Inhoud en maatstreep: 300 ml, geen maatstreep
Vaatwasserbestendig: Ja

Drinkgemak: De beker wordt heel heet en lekt enorm. De beker heeft een prettige opening, maar is niet afsluitbaar. Goed schoon te maken.
Gemiddelde score: 2,9

Hier te bestellen

 

6. ECOFFEE CUP, TRAIL OF A LIFETIME

Prijs: € 14,95
Inhoud en maatstreep: 340 ml, geen maatstreep
Vaatwasserbestendig: Ja
Drinkgemak: De beker wordt heel heet en lekt enorm. Niet makkelijk met één hand te openen of sluiten. Drinkt prettig en makkelijk, maar de smaak van de koffie wordt sterk door de cup beïnvloed.
Gemiddelde score: 2,6

27 Shares
Share27
Pin