KTC-box: inhoud + zetmethoden

KTC-box: inhoud + zetmethoden
20/05/2020 koffieTcacao
In cacao, koffie, product, thee
KTC-box

ELKE MAAND BIEDT KOFFIETCACAO EEN EXTRA VOORDELIGE KTC-BOX AAN MET DE KOFFIE, THEE EN CHOCOLADE VAN DE MAAND. MET PROEF- EN ZETADVIEZEN HAAL JE HET ALLERBESTE UIT DEZE HEMELSE COMBINATIE.

KTC-BOX MEI 2020

Nemba Burundi

Koffie

Nemba Burundi van DAK Coffee Roasters

Naam: Nemba
Herkomst: Burundi
Regio: Kayanza
Branding: filter
Process: Natural
Variëteit: red bourbon
Smaaknotities: bloedsinaasappel, blauwe bes, aardbei en chocolade
Altitude: 1700 meter

Deze natural filterkoffie van de Amsterdamse koffiebranderij DAK Coffee Roasters komt uit Burundi en laat zich kenmerken door proefnotities van bloedsinaasappel, aardbei en chocolade. De natural koffie wordt geteeld op een hoogte van 1700 meter in Kayanza. De Nemba washing station verzamelt koffie van de variëteit red bourbon van meer dan 3000 kleine boeren in de buurt. Zij staan onder toezicht van een agronoom die toezicht houdt op goede landbouwpraktijken en een kwalitatieve oogst. 

Zetadvies van Louis-Philippe Boucher, eigenaar en brander van DAK Coffee Roasters

Ik zet deze natural Burundi het liefst met de V60 en streef altijd naar vrij korte brew om de fruitige tonen te behouden. Ook beperk ik het aantal pours (als het mogelijk is) zodat het water de kans krijgt om goed te extraheren.   

Maalgraad: medium
Brewratio: 1:16, 25 gr in > 400 ml uit
Watertemperatuur: 93-94 ℃
Doorlooptijd: Schenk tot 75 gram om de koffie te laten bloomen, roer lichtjes zodat het hele koffiebed nat wordt, wacht 30 seconden. Schenk als het mogelijk is in één pour de rest van het water tot het uiteindelijke gewicht. Lukt dat niet? Schenk dan twee gelijke pours van 160 ml met een tussenpauze van 30 seconden. Roer 2-3 keer zacht om te zorgen voor consistentie van de extractie. De totale brew zou niet meer dan 3 minuten moeten duren, 2.45 is ideaal.


 

Your Daily Tea Cup

Thee

Vietnam Silver Snake – Pure groene thee

50 gram
Deze Vietnamese groene thee  bevat groene bladeren met zilveren tips. De Silver Snake  wordt van mei tot oktober geplukt en heeft een frisse, lichtzoete groene smaak. Hij wordt biologisch geteeld: er wordt dus geen gebruik gemaakt van chemische of synthetische bestrijdingsmiddelen. 

 

Foodpairing + zetadvies van de ITC Academy:
De International Tea & Coffee Academy gebruikte de Vietnam Silver Snake in een foodpairing met macadamianoten: “De lichte, fruitige en licht nootachtige thee wordt nog nootachtiger en brengt veel smaak uit de macadamia’s naar boven. Een geweldige combinatie!”

Verhouding:  7 gram thee op 110 ml
Watertemperatuur:  70 graden Celsius water
Infusie:  laat de theebladeren drie keer infuseren gedurende 30-35-45 seconden


 

fruition

Chocolade

Madagascar Sambirano 74% | Fruition 

Merk: Fruition
Gewicht: 60 gram
Type: Puur
Cacaopercentage: 74%
Origine: Madagaskar
Smaaktonen: framboos en citrus

Deze fruitige pure chocolade van bean-to-bar maker Fruition is gemaakt met cacao van Åkesson’s Estate in Madagaskar. De chocolade heeft smaaktonen van framboos en citrus. Breek een klein stukje af, kauw niet meer dan drie keer en laat de chocolade smelten op de tong… 

X
0 Shares
Share
Pin