koffieTcacao 33: duurzame thee, cacaoceremonies en koffiefermentatie

koffieTcacao 33: duurzame thee, cacaoceremonies en koffiefermentatie
12/12/2019 koffieTcacao

ONZE NIEUWE WINTEREDITIE KOFFIETCACAO 33 IS UIT. GA GEZELLIG BIJ DE KERSTBOOM ZITTEN EN VERLEKKER JEZELF AAN FEESTELIJKE COCKTAILS, RECEPTEN VAN STERRENCHEFS EN SPECIALTY COFFEE UIT MADRID. LEER BOVENDIEN HOE JIJ MET KOFFIE EN PURE CACAO MINDFUL ÉN GELUKKIG DE WINTER DOORKOMT. 

Want wist jij dat pure cacao een gigantische lijst vitamines, mineralen en antioxidanten bevat die een positief effect hebben op lichaam en geest? Coen Pohl illustreerde voor de cover van koffieTcacao 33 de cacaoceremonies, die in het westen aan populariteit winnen. En ook met koffie kun je mediteren; sinds vorig jaar organiseert The Amsterdam Coffee Festival samen met Keen Coffee zelfs The Mindful Coffee Experience tijdens dit driedaagse evenement. Dat betekent niet snel een cafeïne-shot wegwerken, maar met aandacht koffie slurpen, proeven en begrijpen. Mede-oprichter Ludovic Rossignol vertelt er alles over.

koffieTcacao 33: van cacao in Liberia naar haute-couturechocoladejurken in Parijs

In de nieuwe wintereditie lees je ook over Liberia, een land waar de meeste seinen inmiddels weer op groen staan na de burgeroorlog en ebola-uitbraak. Mede-oprichter van Chocoa Jack Steijn reisde als onafhankelijk consultant af naar Liberia, waar cacao een belangrijke rol speelt in de wederopbouw van het land. Aan de andere kant van de wereld wordt cacao verwerkt in kunst. Haute-couture-ontwerper Jean-Paul Benielli hult elk jaar tijdens Salon du Chocolat een model in meesterlijke chocolade. Dat levert indrukwekkende plaatjes op!

koffieTcacao 33: koffiefermentatie, stamgast Bertus Barbier en Madrid

Verder schijnt de Amerikaanse fermentatie-expert Lucia Solis een nieuw licht op het belang en de impact van koffiefermentatie. Is gist de heilige graal? In Madrid ontdekken we dat het voor een mooie Chinese theezaak of een artisanale bean-to-bar chocolademaker nog te vroeg is, maar dat de stad dit ruimschoots compenseert met goede koffiebars. Ook het leven van onze Rotterdamse stamgast Bertus Barbier is momenteel vooral rijk aan koffie. De wereldberoemde barbier van Schorem zoekt sinds hij gestopt is met alcohol en drugs zijn toevlucht in het zwarte goud.

Word lid!

Word nu lid van koffieTcacao en krijg deze editie thuis bezorgd!
Of bestel hem in onze webshop.

X
89 Shares
Share89
Pin