Koffie Masters Apeldoorn

Koffie Masters Apeldoorn
20/01/2015 de redactie

Afgelopen maandag 19 januari vond alweer de derde editie plaats van de Koffie Masters Apeldoorn. Een barista-competitie gehouden op een schitterende locatie in Het Stadscafé met dé koffiespecialisten uit de Apeldoornse horeca.

Onder het oog van een professionele jury moesten de deelnemers in 15 minuten vier espresso’s, vier cappuccino’s en vier signature koffie presenteren. Een signature koffie is een speciale koffie waarbij de barista zelf een koffierecept moet verzinnen en zich kan onderscheiden op basis van smaak en originaliteit.
De jury was verrast over het hoge niveau van alle deelnemers. Gert-Jan Schilder van Kaldi aan de Paslaan mag zich de BESTE BARISTA 2015 van Apeldoorn noemen. Hij onderscheidde zich door zijn technische koffie vaardigheden en smaakbeleving van de overige deelnemers. Verder was er een speciale eer voor Doppio Espresso (Monique Visser) voor de beste persoonlijke presentatie en voor Het Stadscafé (Annika van Kruijssen) die de beste koffiepresentatie afleverde. In 2016 zal de volgende editie plaats vinden.
13 Shares
Share13
Pin