Progressieve Kees van der Westen

Progressieve Kees van der Westen
23/06/2016 koffieTcacao
In koffie, product

Koffienerds opgelet! Kees van der Westen lanceert tijdens World of Coffee een progressief pre-infusie cilindersysteem voor de Spirit en Speedster.

We weten het allemaal: voor de smaak van een shot espresso is de drukcurve van cruciaal belang. De grootste winst in smaak is te behalen tijdens de pre-infusie, het eerste deel van de extractie. Om die reden ontwikkelde het Kees van der Westen team een nieuw PPIC systeem, dat zijn debuut maakt in Dublin.

Perfecte infusie

Nu beschikken de Spirit en Speedster espressomachines standaard over een vrij mooi infusieverloop. Hierbij verzadigt het water de koffie terwijl de druk bijna volledig wegzakt tot nul bij het activeren van een groep. Hierna wordt de druk, zonder tussenstappen, vloeiend opgebouwd naar 9 bar. Het nieuwe pre-infusie cilindersysteem, dat optioneel bij een nieuwe machine kan worden besteld, biedt nog meer mogelijkheden.

Ultieme controle

Door de nieuwe technologie kan de barista met simpelweg een draai aan de knop exact bepalen bij welke druk het infusieproces moet beginnen en eindigen. Vervolgens kan hij het gekozen verloop met eigen ogen aanschouwen, doordat het cilindersysteem is omgeven door dik doorschijnend glas. Uiteraard voorziet dit de barista van waardevolle feedback. En dat is nog niet alles! Doordat iedere groep een eigen manometer heeft, is het mogelijk om meerdere pre-infusies in te stellen. Handig bij het gebruik van bijvoorbeeld verschillende bonen op de molen.

Bekijk op de Kees van der Westen’s Facebook meerdere video’s, die de technologie van het nieuwe PPIC systeem geweldig visualiseren en verder uitleggen. En heb jij een mooie Kees van der Westen machine staan in je zaak? Weet dan dat het nieuwe PPIC systeem kan worden ingebouwd op bestaande Spirits en Speedsters.

www.keesvanderwesten.com

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

X