Kaffee-ine – Mechelen

Kaffee-ine – Mechelen
03/06/2014 de redactie
  • Kaffee-ine
  • Kaffee-ine
  • Kaffee-ine
  • Kaffee-ine
  • Kaffee-ine
  • Kaffee-ine

Na zijn trip naar Berlijn gaat Yves langs verschillende Belgische koffiebars en komt hij in contact met Rob Berghmans van Caffènation. Door de gedrevenheid van Rob durft Yves de stap te zetten: in april 2011 opent hij Kaffee-ine. “Ik was altijd al dol op koffie. Sinds ik mijn eigen zaak heb, leer ik elke dag iets nieuws”, vertelt Yves.

De sfeer bij Kaffee-ine is afhankelijk van het publiek in de zaak: van rustig en intiem tot rumoerig als er veel studenten zijn. Yves: “Favoriet zijn de filterkoffie, de cappuccino en voor studenten is latte met karamel of een van de siropen een reden om nog eens binnen te wandelen.”

Geen enkel nieuw meubel

De inrichting van Kaffee-ine is vintage. Er staat geen enkel nieuw meubel in de koffiebar. Yves probeert elk half jaar het interieur te veranderen. “Als ik ergens iets moois tegenkom, dan probeer ik dat in de koffiebar te plaatsen. Gasten reageren verschillend: de een is positief, de andere wat minder. Soms missen ze bijvoorbeeld hun favoriete stoel. Maar voor mij is het ook belangrijk dat ik me goed voel in de koffiebar en dit kan uitstralen”, vertelt Yves.

Fietsfan

Yves is ervan overtuigd dat de fiets hét vervoermiddel van nu is. Zijn eigen rode, glimmende wielrennersfiets hangt dan ook prominent aan de muur. Verder werkt hij samen met Fietsenpech onder de naam ‘Fietsenkaffee’. Twee of drie keer per jaar staat de mobiele werkplaats bij Kaffee-ine voor de deur. Als mensen er hun fiets laten maken, krijgen ze een gratis espresso.


Machine: La Marzocco Linea 2 Group
Malers: Anfim Super Caimano (espresso) en Compak R-100 (filterkoffie)
Koffie: Caffènation
Chocolade: Jacques
Taart/Koek: meestal een (appel)cake, verder wisselend
Melk: verse hoevemelk van Hollebeekhoeve
Soja: Alpro
Specialiteit: cappuccino en filterkoffie


Kaffee-ine
Onze-Lieve-Vrouwestraat 6 | Mechelen, België
Facebook Kaffee-Ine

0 Shares
Share
Pin