Kaas en thee foodpairing: oolong met zwitserse gruyere en manchego

Kaas en thee foodpairing: oolong met zwitserse gruyere en manchego
10/02/2021 koffieTcacao
In recepten, thee
kaas en thee

kaas en thee

WIE KAASPLANK ZEGT, DENKT WIJN. EEN CULINAIRE DURFAL KIEST MISSCHIEN VOOR BIER, WHISKY OF SAKE. THEE IS VOOR VELEN NOG NIEUW. “EEN GERENOMMEERDE FRANSE SOMMELIER GAF OOIT MET LICHT TRANENDE OGEN TOE DAT THEE MOOIER COMBINEERDE DAN WIJN”, VERTELT KAASGOEROE BETTY KOSTER VAN FROMAGERIE L’AMUSE. MET DEZE HEMELSE COMBINATIE SLA JE DEZE WINTER DE (KAAS-)PLANK NIET MIS.

Tie Guan Yin

t-Series
Very Special Rare Tea

Wanneer Middag/avond
Trektijd 2-3 minuten
Temperatuur water 70-80°C

Je herkent deze thee aan het strak opgerolde, jadegroene theeblad met het karakteristieke, elegante kruidenaroma van tie guan yin. In het water ontvouwt het blad zich en komen de bloemige noten van orchidee vrij. Hoewel dit een oolong is, kleurt de thee met de unieke fluweelachtige textuur lichter geel. De zachte smaak bevat hints van olijf en kruiden.

ZWITSERSE GRUYÈRE
Tegenpolen trekken elkaar aan, daarom zeen we de Zwitserse gruyère met nootachtige, honingzoete tonen naast de tie guan yin thee. Zo wordt een ietwat saaie kaas plots interessant.

 

MANCHEGO
Deze Spaanse schapenkaas, het liefst zeven maanden oud, is heerlijk nootachtig van smaak en bevat tonen van boter. Het is een zeer verfijnde combinatie met de tie guan yin, waar beide dansen om de aandacht.

Zelf aan de slag? Bestel online de kazen via lamuse.nl en thee via shop.dilmahtea.nl


Deze kaas en thee foodpairing komt uit koffieTcacao 37. Benieuwd naar meer hemelse combinaties van kaas en thee? Bestel het nummer in onze webshop!


Tekst Jainy Gans
Fotografie Jurriaan Huting
Styling Jainy Gans en Marlon Velvis

X
7 Shares
Share7
Pin