Kaas en thee foodpairing: oolong met zwitserse gruyere en manchego

Kaas en thee foodpairing: oolong met zwitserse gruyere en manchego
10/02/2021 koffieTcacao
In recepten, thee
kaas en thee

kaas en thee

WIE KAASPLANK ZEGT, DENKT WIJN. EEN CULINAIRE DURFAL KIEST MISSCHIEN VOOR BIER, WHISKY OF SAKE. THEE IS VOOR VELEN NOG NIEUW. “EEN GERENOMMEERDE FRANSE SOMMELIER GAF OOIT MET LICHT TRANENDE OGEN TOE DAT THEE MOOIER COMBINEERDE DAN WIJN”, VERTELT KAASGOEROE BETTY KOSTER VAN FROMAGERIE L’AMUSE. MET DEZE HEMELSE COMBINATIE SLA JE DEZE WINTER DE (KAAS-)PLANK NIET MIS.

Tie Guan Yin

t-Series
Very Special Rare Tea

Wanneer Middag/avond
Trektijd 2-3 minuten
Temperatuur water 70-80°C

Je herkent deze thee aan het strak opgerolde, jadegroene theeblad met het karakteristieke, elegante kruidenaroma van tie guan yin. In het water ontvouwt het blad zich en komen de bloemige noten van orchidee vrij. Hoewel dit een oolong is, kleurt de thee met de unieke fluweelachtige textuur lichter geel. De zachte smaak bevat hints van olijf en kruiden.

ZWITSERSE GRUYÈRE
Tegenpolen trekken elkaar aan, daarom zeen we de Zwitserse gruyère met nootachtige, honingzoete tonen naast de tie guan yin thee. Zo wordt een ietwat saaie kaas plots interessant.

 

MANCHEGO
Deze Spaanse schapenkaas, het liefst zeven maanden oud, is heerlijk nootachtig van smaak en bevat tonen van boter. Het is een zeer verfijnde combinatie met de tie guan yin, waar beide dansen om de aandacht.

Zelf aan de slag? Bestel online de kazen via lamuse.nl en thee via shop.dilmahtea.nl


Deze kaas en thee foodpairing komt uit koffieTcacao 37. Benieuwd naar meer hemelse combinaties van kaas en thee? Bestel het nummer in onze webshop!


Tekst Jainy Gans
Fotografie Jurriaan Huting
Styling Jainy Gans en Marlon Velvis

 • Nieuw
  17,5020,00
  Quickview

  Vaderdag-koffiedeal

  ,
  Deze vaderdag goed voor de dag komen? Geef je vader de laatste editie van koffieTcacao cadeau met hierbij een waanzinnig lekkere koffie van MOTO coffee (350 gram). De mannen van MOTO hebben twee heerlijke biologische koffies uitgezocht: een espresso uit Peru en een filter uit Ethiopië. VERZENDING: Wij verzamelen de orders t/m 16 juni. Op 17 juni wordt alles verzonden. Gratis verzending voor NL. Voor verzending naar BE geldt een toeslag van € 2,80
  17,5020,00
  17,5020,00
 • koffieTcacao 38
  6,50
  Quickview

  koffieTcacao 38 – MRT/ MEI

  HET NIEUWE LENTENUMMER KOFFIETCACAO 38 IS DAAR! MET DE XXL KOFFIE TO-GO WEET ILLUSTRATOR DENISA HERMAN WAT ONS BETREFT ALS GEEN ANDER DE ZEITGEIST TE VANGEN. PRECIES EEN JAAR NA DE EERSTE LOCKDOWN WETEN WE ALLEMAAL HOE FIJN HET DAGELIJKSE UITSTAPJE NAAR DE KOFFIE-, THEE- OF SPECIAALZAAK OM DE HOEK KAN ZIJN.

  Meer weten over het lentenummer koffieTcacao 38? Lees hieronder verder.

  6,50
  6,50
 • 6,50
  Quickview

  koffieTcacao 37 – DEC/ MRT

  KOFFIETCACAO 37 

  Meer weten over het herfstnummer koffieTcacao 37? Lees hieronder verder.

  6,50
  6,50
 • koffieTcacao 36
  6,50
  Quickview

  koffieTcacao 36 – SEP/ NOV

  KOFFIETCACAO 36 

  Meer weten over het herfstnummer koffieTcacao 36? Lees hieronder verder.

  6,50
  6,50
X
9 Shares
Share9
Pin