Wie jarig is, trakteert!

Wie jarig is, trakteert!
13/12/2017 koffieTcacao
In koffie, product
Website - axxent

Al 25 jaar in het vak, dat is reden voor een feestje. Marcel Vogel, oprichter en mede-eigenaar van Axxent Masters in Tea, heeft daarom besloten een jubileumkoffie te branden als kroon op 25 jaar werk met koffie en thee. De koffie is in een kleine oplage beschikbaar en vormt het jubileumgeschenk voor vrienden en relaties. Want wie jarig is, die trakteert. Toch? Nog leuker, wij mogen tien zakjes weggeven!

Marcel is als eigenaar van Axxent Masters in Tea een bekende naam in de theewereld, maar ook zijn enthousiasme voor koffie steekt hij niet onder stoelen of banken. Tijdens een onvergetelijke reis door Costa Rica, bezocht Marcel verschillende koffieplantages. Hier maakte hij kennis met boer Oscar van de kleine plantage Las Lajas Estate onderdeel van de Chacon familie. Zijn koffiestruiken groeien op de vruchtbare grond aan de rand van de nog altijd actieve vulkaan Poas in Alajuela. “Mijn favoriete koffie is altijd al Costa Ricaanse koffie geweest”, aldus Marcel. De keuze in origine voor deze jubileumkoffie was dan ook snel gemaakt.

Terug in Nederland

Samen met Michiel Lampers van The Coffee Quest en Jasper Overdevest, koffiebrander van Nordkapp, werden de eerste stappen gezet. In korte tijd regelde Michiel een 69 kilozak met Oscar’s koffiebonen van de Las Lajas Estate. “Het was tijd voor de eerste branding van de jubileumkoffie. Onder begeleiding van Jasper vul ik de brander met de eerste spit van zes kilo. We kijken in het kijkvenster van de trommelbrander hoe de bonen draaien. Na de gewenste brandtijd trek ik de brander open en bij het afkoelen van de bonen ruiken we de fruitige geur van pruim”, vertelt Marcel enthousiast.

Website - axxent (1)

Het resultaat van de jubileumkoffie

Las Lajas, eerste branding
Notig, karamel, lage aciditeit, licht fruitig, pruim op de zijkant van de tong, zacht, niet bitter en een mooie doordrink, medium roast. “Koffie is prachtig! De plekken waar koffie groeit zijn adembenemend mooi, dat heb ik zelf mogen ervaren. Wereldwijd zijn er enorm veel mensen werkzaam in de koffie-industrie, van de oorsprong tot aan de lokale branders. Met mijn 25-jarig jubileum is er een droom voor mij uitgekomen en heb ik de passie voor koffie concreet kunnen maken door deze jubileumkoffie persoonlijk te branden”, sluit Marcel feestelijk af.

Website - axxent

Ben jij net zo benieuwd geworden naar het resultaat van de koffie als wij? We mogen maar liefst 10 zakjes van de Costa Ricaanse koffie weggeven! Laat ons via de mail of in de facebook reacties weten wat jij graag wil vieren met de koffie van Marcel en maak kans om 1 van de 10 zakjes Las Lajas koffie!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

X