REVIEW: JASMIJNPARELS VAN THEEMAAS
10/02/2017 koffieTcacao

ELK NUMMER PROEVEN KTC PROFESSIONALS BLIND KOFFIE, THEE EN CHOCOLADE. VOOR KOFFIETCACAO 21 BOOG THEEPROFESSORR RICHARD SCHUKKINK OVER DE JASMIJNPARELS VAN THEEMAAS.

Jasmijnparels van Theemaas

Groene jasmijnthee behoort misschien wel tot de meest gedronken groene thee in Nederland. In veel gevallen wordt er een goedkopere groene thee gedronken, die gearomatiseerd is met een aromastofje en waarin voor het uiterlijk wat gedroogde jasmijnbloemen zitten.

Met dat idee in het achterhoofd maak ik het zakje thee open. De parels zijn groot en gelijkmatig gerold. Hoewel ik de thee nooit in de originele verpakking toegestuurd krijg (ik beoordeel de thee immers blind) zit er ditmaal geen theestof aan de binnenkant van het zakje. Een teken dat de thee goed gesorteerd is. Dit is belangrijk, want stofdeeltjes zorgen voor overextractie en dus bittere of wrange thee. Met 6,5 gram thee op 500 milliliter water van 80℃ krijg je een heldergele infusie met een goed jasmijnaroma. De smaak is bijzonder evenwichtig en zoet. Geen bitterheid te bekennen. Al na de eerste infusie openen de blaadjes zich mooi en kun je precies zien hoe de blaadjes geplukt zijn: twee blaadjes met een uitloper. Ook de tweede en derde infusie blijven zoet met tonen van rijpe steenvruchten. Na de derde fusie kun je de blaadjes een paar uur in koud water in de koelkast laten trekken wat een mooie ijsthee oplevert. Kortom: een prachtige thee voor een prima prijs.

5uit5


Verkrijgbaar bij Theemaas Rotterdam
Prijs € 19,95 per 100 gram


Wil je naast deze review ook de nieuwste reviews lezen in koffieTcacao magazine? Klik hier voor een abonnement!

0 Shares
Share
Pin