Bezoektip: Intelligentia Taste Rooms in Eindhoven

Bezoektip: Intelligentia Taste Rooms in Eindhoven
11/07/2021 de redactie
Intelligentia Taste Rooms

IJS OP STERRENNIVEAU, DAT WAS DE INSTEEK VAN VOORMALIG WIJNSOMMELIER BJÖRN COCU. TOEN HIJ VERHUISDE NAAR EEN GROOT PAND OP HET STRIJP-S TERREIN IN EINDHOVEN, WERD DAT IDEE NAAR EEN IETSJE HOGER NIVEAU GETILD. INTELLIGENTIA TASTE ROOMS IS EEN WAAR MEKKA VOOR DE KTC-LIEFHEBBER.

Naast maar liefst dertig verschillende én dagverse soorten ambachtelijk ijs vind je in de bijzonder kleurrijke proefkamers van Intelligentia tegenwoordig ook de mooiste culinaire gerechten en dranken. Als één van de uitverkoren kinderen in de film Willy Wonka & The Chocolate Factory betreed je onder andere een gele ‘sorbetkamer’ met echte spekjes aan de wand, een zuurstokroze frozen room met innovatieve ijsproducten en een zwart-witte koffiekamer. Sinds dag één loopt hier espresso van Single Estate Coffee Roasters uit de La Marzocco Linea. “Wat mij betreft de branderij die het beste het terroir van een koffie kan vertalen in een brandprofiel”, vertelt Björn. Op de vaste hopper zit Brazil Samambaia. “Daarnaast wisselen we zoveel mogelijk af met origines.”

Intelligentia Taste Rooms
Intelligentia Taste Rooms

Bijzondere pu’ers

Ook voor goede thee ben je bij Intelligentia aan het juiste adres. De zaak serveert het Amsterdamse theemerk Formocha Premium Tea. “Zij zijn gespecialiseerd in Chinese, Taiwanese en Japanse kwaliteitsthee. Eigenaar Amanda Yiu leerde van jongs af aan over thee in haar geboorteplaats Gong Fu Cha, de plek waar de theeceremonie in honderden jaren is geperfectioneerd. In 2012 werd Amanda door de regering van Xishuangbanna in de Chinese provincie Yunnan aangesteld als de Europese ambassadeur van pu’er thee, een bijzondere postgefermenteerde thee uit deze provincie. Sindsdien levert ze haar thee enkel aan de allerbeste restaurants in Nederland. Wij zijn trots om haar thee te mogen serveren”, vertelt Bjorn, die naast zijn papieren voor wijn en ijs ook SCA-certificaten in koffie en een diploma voor de opleiding tot theesommelier op zak heeft. “Vanaf dag één wilde ik met Intelligentia de mooiste producten van de wereld – zowel eten, ijs, bier, wijnen, koffie en thee – aanbieden.” Kijk niet op als deze in opmerkelijke vormen, kleuren of texturen verschijnen, want experimenteren kunnen ze bij Intelligentia! De nieuwste aanwinst op het menu: een gifgroene afternoon tea infusie, geïnspireerd op het boek van Harry Potter. “Net zoals het toverdrankje uit het boek met eetbare haren en een gifgroene kleur. De ingrediënten blijven nog even geheim, maar hij is gevaarlijk lekker!” 

Koffie: Single Estate Coffee Roasters
Espressomachine: tweegroeps La Marzocco Linea
Thee: Formocha Premium Tea
IJs: 30 huisgemaakte dagverse soorten
Lunch: afternoon tea op basis van een wisselend thema, bekijk het menu hier

Intelligentia Taste Rooms
Leidingstraat 27 | Eindhoven


Meer ijszaken ontdekken die goede koffie serveren? In de zomereditie koffieTcacao 39 tippen we zes spots met koffie om bij weg te smelten! 

0 Shares
Share
Pin