illy #THANKS4THECOFFEE

illy #THANKS4THECOFFEE
01/10/2017 koffieTcacao

Zondag 1 oktober is het International Coffee Day. Ter ere hiervan heeft illy de tweede #thanks4thecoffee campagne opgezet om koffieboeren wereldwijd te bedanken voor hun noeste arbeid. En ook jij kunt ze via de hashtag #thanks4thecoffee bereiken.

Het Italiaanse koffiemerk laat weten veel waarde te hechten aan het welzijn van de koffietelers, die er voor zorgen dat wij allen dagelijks kunnen genieten van koffie. Op 1 oktober, International Coffee Day, roept illy koffiedrinkers op om een leuk, spontaan, lief of aardig berichtje naar de koffieboeren te sturen via #THANKS4THECOFFEE. illy zorgt ervoor dat al deze berichten persoonlijk worden afgeleverd bij de koffieboeren.

illy #thanks4thecoffee

illy wil met de campagne ervoor zorgen dat mensen zich bewust worden van het feit dat koffieboeren ontzettend hard werken om ervoor te zorgen dat liefhebbers over de hele wereld dagelijks kunnen genieten van hun koffie.

#THANKS4THECOFFEE

Iedereen die een boodschap wil achterlaten kan dit tot 15 oktober doen door een bericht te plaatsen op social media met #THANKS4THECOFFEE. Daarnaast zijn er bij koffiebar Espressamente illy Amsterdam speciale kaarten beschikbaar om een handgeschreven bericht voor de koffieboeren achter te laten. Op zondag zullen de cappuccino’s bij de Amsterdamse koffiebar ook voorzien worden van een speciale boodschap.

Ernesto Illy International Coffee Award

De opvallendste en meest ontroerende berichten zullen op 16 oktober tijdens de Ernesto Illy International Coffee Award in New York bij de Verenigde Naties uitgelicht worden. De award erkent de beste koffieoogsten uit negen landen die samen de illy-blend vormen: Brazilië, Colombia, Costa Rica, El Salvador, Ethiopië, Guatemala, Honduras, India en Rwanda. Een externe jury bestaande uit koffie-experts, internationale chef-koks en koffieliefhebbers kiezen per land de beste en “the Best of the Bests” wordt bekroond met een award en een bedrag om in de koffieplantage te investeren.

Over illy

illycaffè is een Italiaans familiebedrijf, opgericht in Triëst in 1933 en heeft zich toegewijd de beste koffie aan de gehele wereld te bieden. illy is één van de meest bekende koffiemerken; de unieke illy 100% Arabica blend is gemaakt van 9 arabicabonen en wordt dagelijks geserveerd in meer dan 7 miljoen kopjes in 140 landen in de beste cafés, restaurants en hotels.

X
0 Shares
Share
Pin