Ika Chocolate – Tel Aviv

Ika Chocolate – Tel Aviv
03/06/2014 de redactie
  • Ika Chocolate
  • Ika Chocolate
  • Ika Chocolate
  • Ika Chocolate

Na haar afstuderen in 2004 reist Ika Cohen rond in het Stille Zuidzeegebied. Gepassioneerd als ze is over chocolade verkent ze er meer patisseriezaken dan toeristische trekpleisters. “Waar ik ook ga, ik ben altijd op zoek naar de beste culishops. Bij mijn terugkomst in Israël was het enige dat ik wilde: me verder verdiepen in de chocolade. Ik had het geluk stage te mogen lopen bij verschillende chocolatiers in Tel Aviv,” vertelt Ika.

Maar Fransen en hun chocolade, dat is volgens Ika pas echt een droomcombinatie. In 2006 kreeg ze de kans te gaan werken voor de beste chocolatiers in Parijs. Ze begon bij de gerenommeerde Jacques Genin en ging daarna aan de slag bij vijfsterrenchocolatier Michel Chaudun. 
Tot slot werkte ze bij Guy Savoy, onder leiding van maître patisserie Hugues Pouget. Ook studeerde ze aan Valrhona’s Ecole du Grand Chocolat, Ecole Gastro-no-mique Bellouet Conseil en de Barry Callebaut Chocolate Academy.

Open en licht

Met haar geweldige Franse ervaring op zak keert ze terug naar Israël, waar ze in 2011 haar eigen chocolaterie in Tel Aviv opent. Inspiratie haalt ze uit haar reizen, maar ook uit zichzelf: “Integriteit, kwaliteit en eenvoud zitten in mijn DNA,” zegt Ika. “Dat wilde ik terug laten komen in de uitstraling van Ika Chocolate. De open keuken in mijn zaak is daar een goed voorbeeld van. Ik vind het leuk als mensen kunnen zien hoe we werken.”

“Ik leer nog steeds”

Het meest populair bij Ika Chocolate is de praline met citroensmaak. Thee en kruiden, zoals basilicum en het in het Midden-Oosten populaire za’atar, worden als ingrediënten ook steeds gewilder. “Klassiekers zoals hazelnoot met melk-chocolade en donkere ganache doen het natuurlijk altijd goed… Je kunt zoveel mooie combinaties maken, maar chocolade moet altijd de hoofdtoon zijn. De toevoegingen zijn ondersteunend, die mogen het nooit overnemen.”

In haar chocolaterie gebruikt Ika alleen chocolade van Valrhona. Hiermee maakt ze onder meer truffels, pralines, pâte de fruit en gekarameliseerde pecannoten met hazelnootpasta en chocolade. Wat haar specialiteit is, weet Ika niet: “Ik heb nog geen idee, ik leer nog steeds. Van tijd tot tijd volg ik cursussen en leer ik van grote chocolatiers die naar Israël komen.”


Ika Chocolate
Yad Harutsim St 11 | Tel Aviv-Yafo, Israël
ikachocolate.com

X
0 Shares
Share
Pin