IJsthee met een twist

IJsthee met een twist
19/05/2013 de redactie

Wat is er lekkerder dan met een fijn magazine in de tuin, voetjes omhoog en een groot glas ijskoude ijsthee? Precies. Weinig.

Ingrediënten
– 1 liter water in een glazen kan
– 4 theezakjes zwarte thee
– 1 citroen/ limoen
– 1 sinaasappel
– verse muntblaadjes
– suiker naar smaak

Ieder zijn smaak; de een houdt van zoete ijsthee, de ander van bittere en weer een ander wil niet teveel theesmaak aan zijn ijsthee. Experimenteer met de samenstelling van de ingrediënten om jouw ideale ijsthee te bereiden.
Zo ga je te werk
Zet de thee met heet water, anders wordt hij bitter, en laat een uur trekken. IJsthee is namelijk veel sterker dan gewone thee. Laat de thee helemaal afkoelen en zet dan in de koelkast om héél koud te worden. Pers de citroen en sinaasappel uit. Voeg het sap toe aan de thee en vervolgens voeg je naar smaak suiker toe.

Het is leuk om muntblaadjes in ijsklontjes te laten vriezen, maar je kunt ook de munt los toevoegen. Helemaal aan het eind, doe je er een heleboel ijsklontjes bij en natuurlijk een schijfje citroen op de rand van het glas.

De twist
Wissel eens af door kaneelstokjes of citroengras toe te voegen aan de ijsthee.

Bron: ELLE Eten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

X