Macao Movement winnaar Hot Chocolate Awards

Macao Movement winnaar Hot Chocolate Awards
01/03/2018 koffieTcacao
In cacao, evenementen
ANNO 2018 KOMT CHOCOLADEMELK NIET MEER PER SE KANT-EN-KLAAR UIT EEN PAK OF FLES. TIJDENS CHOCOA IN DE BEURS VAN BERLAGE VONDEN AFGELOPEN WEEKEND DE EERSTE HOT CHOCOLATE AWARDS PLAATS.
Net zoals bij wijn en koffie heeft het land van herkomst ook bij chocolade veel invloed op de smaak. Dit proef je in een goede bean-to-bar chocoladereep, maar natuurlijk ook in een kop warme chocoladedrank. En des te meer chocolade er wordt gedronken, des te interessanter het voor de cacaoboeren wordt om cacao te blijven verbouwen. Om mensen hier meer bewust van te maken en zo vraag en aanbod te stimuleren organiseerde chocoladefestival Chocoa tijdens haar zesde editie de eerste Hot Chocolate Awards. Afgelopen weekend konden chocoliefhebbers in de Beurs van Berlage zes verschillende warme chocoladedranken proeven en…beoordelen.

Hot Chocolate Awards: de jury

Van de 5300 bezoekers beoordeelden 600 liefhebbers blind de zes chocoladedranken. Deze uitslag samen met die van een jury van experts leverde de eerste Hot Chocolate Awards-winnaar ooit op. Elke deelnemer gebruikte weer een andere origine, een ander percentage chocolade en een andere melk. Opvallend was dat de bezoekers en de jury het erg met elkaar eens waren met als resultaat de volgende top drie:

1. Macao Movement ging naar huis met goud. Oprichtster Malou Dronkers is al geruime tijd bezig met het ontwikkelen van een eenvoudig te bereiden, smakelijke warme chocoladedrank voor de horeca. En niet zonder resultaat, de vloeibare chocoladebasis die zij heeft ontwikkeld viel als beste in de smaak.

2. Dennis van Essen van The High Five Company maakte een warme chocoladedrank met Dick Taylor Belize 72% chocolade. Deze chocolade in poedervorm lost makkelijk op in de warme volle melk, die Dennis gebruikte en heeft een frisse fruitige smaak.

3. Mark Schimmel gebruikte als enige bean-to-bar chocolademaker zijn eigen Krak Chocolade, met een zeer gewaardeerde chocoladedrank als resultaat.

X
7 Shares
Share7
Pin