Horecava 2017 programma – koffie, thee & cacao

Horecava 2017 programma – koffie, thee & cacao
04/01/2017 koffieTcacao
Horecava 2017 programma

Van 9 tot en met 12 januari vindt de Horecava 2017 plaats in de RAI Amsterdam. Met dit jaar een hele hal vol koffie, thee & cacao. Een greep uit het Horecava 2017 programma!

In hal 12, vind je het Boon & Blad paviljoen. Met het thema van oogst tot bereiding is het speciaal hiervoor ingerichte paviljoen opgebouwd in een grote kas. Hier kunnen bezoekers het hele proces van koffie bekijken en ervaren. Er zullen hier diverse workshops en lezingen plaatsvinden. Wij zetten alvast wat bijzondere koffie, thee & cacao activiteiten uit het Horecava 2017 programma voor je op een rijtje:

Proef de wereld van de thee

Deze workshop, waarin je de meest bijzondere theeën van de afgelopen 10 jaar te proeven krijgt, wordt gegeven door de ITC Academy. Elke sessie behandeld een ander land, landen die aan bod komen zijn o.a. China, Taiwan, India en Japan.
Wanneer: maandag, dinsdag, woensdag en donderdag
Tijden: 11 – 11:30 / 17 – 17:30

Barista Bonanza

Barista Bonanza laat het beste zien dat specialty coffee te bieden heeft. Geniet van de mooiste koffiesoorten ter wereld, in de Brew Bar (stand 12.512) of leer meer over je eigen smaak of bezoek het seminarpodium waar koffie-experts hun inzichten en ervaringen delen aan de hand van de laatste trends. Barista Bonanza wordt georganiseerd door SCAE International.
Wanneer: maandag, dinsdag, woensdag en donderdag
Tijd: 11.00 – 18.00

Koffie branden

Het team van Giesen Coffee Roasters zal op hun 1,5 kilo brander een demonstratie geven over het branden van koffie.
Wanneer: maandag, dinsdag, woensdag en donderdag
Tijd: 11.00 – 18.00

Direct meer theebeleving

De ITC Academy helpt je om de theebeleving in jouw zaak naar een hoger plan te trekken.
Wanneer: maandag, dinsdag, woensdag en donderdag
Tijd: 11:30 – 12.00

Cup tasting

Douqué Group importeert ongebrande koffie uit verschillende oorsprongslanden die uiteindelijk wordt verkocht aan koffiebranderijen in Europa. Voordat de koffie wordt verkocht worden er dagelijks ‘cup tastings’ gedaan om de kwaliteit te bepalen en de koffiebranderij hierover te informeren. Tijdens zo’n cup tasting staat het proeven en beoordelen van de koffiebonen centraal. Neem deel aan deze cup tasting!
Wanneer: maandag, dinsdag, woensdag en donderdag
Tijden: 12.00 – 12:30 / 16 – 16:30

Thee: de nieuwe wijn

Wijn en spijs combinaties kunnen prachtig werken maar voor de persoon die geen alcohol kan of mag drinken is er nauwelijks een alternatief. Thee kan dit alternatief zijn. De ITC Academy laat je ervaren hoe thee onderdeel kan zijn van jouw diner ervaring.
Wanneer: maandag, dinsdag, woensdag en donderdag
Tijd: 12:30 – 13.00

Een betere barista in 3 stappen

Barista’s zijn vakmensen. Een goed opgeleide barista heeft meestal een jarenlange opleiding echter de rug. Toch kan je aan de hand van 3 eenvoudige stappen betere koffie en mooiere cappuccino’s  maken. De ITC Academy laat je zien hoe!
Wanneer: maandag, dinsdag, woensdag en donderdag
Tijd: 13:30 – 14.00

De 10 belangrijkste trends in koffie

Weten wat er speelt in de wereld van koffie en daar uithalen wat voor jou belangrijk is kon wel eens van essentieel belang zijn voor jouw zaak. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon spannend en lekker! De ITC Academy laat je de nieuwe trends zien en proeven.
Wanneer: maandag, dinsdag, woensdag en donderdag
Tijd: 15.00 – 15:30

Dagelijks vinden er meerdere workshops plaats met o.a. foodpairings, koffietrends en meer. Hier vind je het volledige Horecava 2017 programma!

 

 

3 Shares
Share3
Pin