HORECA EXPO gent: 20 t/m 24 november

HORECA EXPO gent: 20 t/m 24 november
14/11/2016 koffieTcacao
In cacao, evenementen, koffie, thee
  • Horeca Expo Gent
  • Horeca Expo Gent
  • Horeca Expo Gent
  • Horeca Expo Gent
  • Horeca Expo Gent
  • Horeca Expo Gent
  • Horeca Expo Gent

Eind november staat de Expo in Gent weer in het teken van gastvrijheid, service, eten en drinken. Koffie en thee professionals opgelet; met een heus koffie en thee programma is hal 2 the place to be.

Met zowel kleine lokale als grote koffie-, zoet- en theemerken vind je in hal 2 van de HORECA EXPO Gent een divers aanbod op het gebied van Coffee & Sweets. Bezoek ook vooral de Coffee & Tea Market. Daarnaast is er een gevarieerd programma aan sprekers die topics zullen behandelen zoals; de laatste koffie/thee trends, mijn eigen koffiezaak en de vele geuren en kleuren van Oolong thee. Met namen zoals Rob Berghmans (Caffènation), Peter Deprez (Viva Sara) en theesommelier Ann Vansteenkiste (Curiosithee) valt er genoeg te leren.

Het programma van de Horeca Expo Gent voor hal 2

Zondag 20 november
13:00 – 14:00 De trend is thee door Ann Vansteenkiste (Curiosithee)
Ann neemt je mee op een boeiende reis van 5000 jaar theecultuur.

14:30 – 15:30 How to start your coffee bar door Rob Berghmans (Caffènation)
Rob Berghmans start minstens 1 bar per maand mee op. In deze workshop heeft hij het over budgetopstelling, kosten/baten analyse, installatie machines, barista opleiding, menukaart opmaak en opvolging, barinrichting.

16:00 – 17:00 Meer omzet halen met thee: inspiratie, tips & tricks! Door Unilever
Thee is vandaag de dag heel trendy maar wordt vaak nog klassiek geserveerd: een tas water met een theezakje… Unilever bied tips & tricks om je kopje thee op een originele manier aan te bieden.

Maandag 21 november
13:00 – 14:00 Zelf geplukt: thee van kruiden door Ann Vansteenkiste (Curiosithee)
Over de heilzame werking van bloemen en kruiden in heerlijke kruideninfusies.

14:30 – 15:30 Voorstelling koffieboek ‘Puur Koffie’ door Katrien Pauwels (Or Coffee Roasters)
Katrien Pauwels stelt haar boek ‘Puur Koffie’ voor en weet je alles te vertellen over ondernemen in de koffie.

16:00 – 17:00 Match made in heaven door Peter Hernou

Dinsdag 22 november
13:00 – 14:00 How to start your coffee bar door Rob Berghmans (Caffènation)
Rob Berghmans start minstens 1 bar per maand mee op. In deze workshop heeft hij het over budgetopstelling, kosten/baten analyse, installatie machines, barista opleiding, menukaart opmaak en opvolging, barinrichting.

14:30 – 15:30 Koffie & thee anders bekeken door Peter Deprez (Viva Sara)
Koffie en thee vanuit culinair standpunt van baristakampioen en theesommelier.

16:00 – 17:00 De vele geuren en kleuren van Oolongthee, een introductie door Robin Boels (Thee Academie Vlaanderen)
Oolongtheeën zijn in Vlaanderen nog vrij onbekend. Nochtans is het een theefamilie met een zeer verrassend geur- en smaakprofiel.

Woensdag 23 november
13:00 – 14:00 Het verhaal van boon tot kop door Katrien Pauwels (Or Coffee Roasters)
Wat is koffie? Het verhaal van boon tot kop.

16:00 – 17:00 Match made in heaven door Peter Hernou

16:00 – 17:00 De authentieke Indische Chai Latte thee door Gita van den Boer (Chalo)
Oprichtster Gita van den Boer vertelt u over haar kennismaking met chai latte tijdens haar vrijwilligerswerk in ‘haar eigen weeshuis in Kolkata’, toen ze voor het eerst sinds haar adoptie terugkeerde naar India.

Donderdag 24 november
13:00 – 14:00 100% invloed op de maak van Bean-To-Bar door Nemisto
Chocolade maken is als goede koffie. De keuze van de boon, temperatuur en duur van het branden is een vak! Maar hoe maak ik nou mijn eigen chocolade?

14:30 – 15:30 Lungo, espresso, long black, americano, slow brew. Help, hoe heet het nu eigenlijk? Door Katrien Pauwels (Or Coffee Roasters)
Katrien Pauwels geeft uitleg over wat er in je kop zit.

Meer informatie over Horeca Expo Gent? Klik hier!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

X