#hoedan: latte art | schenk een sneeuwpop

#hoedan: latte art | schenk een sneeuwpop
23/12/2020 koffieTcacao
In koffie
#hoedan schenk een sneeuwpop latte art

MARIN KUIPER, WINNAAR VAN DE HAAGSE LATTE ART KAMPIOENSCHAPPEN 2019 EN BARISTA BIJ KOFFIEBAR BLEND ONE, LAAT ZIEN HOE ÓÓK JIJ EEN SNEEUWPOP IN DE CAPPUCCINO TOVERT.

Geef jouw cappuccino, latte of flat white een extra winters tintje en schenk een kerstbal, kerstboom of een sneeuwpop in de kop. Breng door te etchen kleurrijke details aan. Zo maak je stap voor stap een sneeuwpop.

Benodigdheden: melk/plantaardige drank, kannetje, koffiekop, een manier om je melk op te schuimen, latte art pen en wat toewijding.

latte art sneeuwpop

Stap 1

Schuim de melk op, wals goed en schenk wat schuim weg zodat er een mooie, gladde structuur overblijft. Houd de kop iets schuin en schenk de melk vanaf ongeveer tien centimeter hoogte in een dunne straal met een draaiende beweging in de espresso. Beweeg de kan omlaag zodat de tuit van de melkkan bijna de espresso raakt. Schenk iets harder of eventueel met een subtiel schuddende beweging om schuim uit de kan te schenken. Schenk tot er een halve maan ontstaat en stop.

latte art sneeuwpop

latte art sneeuwpop

Stap 2

Maak opnieuw een halve maan met de schenktuit bijna op de espresso. Schenk nu met een duwende beweging in de richting van de halve maan die je eerder geschonken hebt.

latte art sneeuwpop

Stap 3

Herhaal stap 2 nog twee keer om de maantjes boven elkaar te ‘stapelen’. Je hebt nu de basis van de sneeuwpop in de kop! 

latte art sneeuwpop

Stap 4

Pak een latte art-pen*, dip deze in het bruine schuim en zet deze in het bovenste en kleinste maantje. Trek de pen voorzichtig naar rechts voor het maken van de wortelneus. Dip vervolgens voor de ogen twee stipjes in de bovenste halve maan. Teken op dezelfde manier de knopen op de eerste twee delen van de romp van de sneeuwpop.

latte art sneeuwpop

Stap 5

Zet je pen in de derde halve maan die je hebt geschonken en trek deze met een duwende beweging omhoog tot de rand van de kop. Herhaal dit aan de linkerzijde van de maan.

latte art sneeuwpop

Stap 6

Et voilà! Een sneeuwpop met twee armen, ogen, een wortelneus en knopen.


Lees ook:

#hoedan: latte art schenken

OEFENING BAART LATTE ART, WEET RICHARD SCHUKKINK NA DUIZENDEN POGINGEN TOT KUNST MET MELKSCHUIM. MET DEZE TRUCS GEEFT HIJ JE EEN LICHTE VOORSPRONG IN HET SCHENKEN VAN LATTE ART.  LEES VERDER…

X
107 Shares
Share104
Pin3