#hoedan: latte art | schenk een hartje in de cappuccino

#hoedan: latte art | schenk een hartje in de cappuccino
13/02/2020 koffieTcacao
In koffie
latte art

OP DE DAG VAN DE LIEFDE KAN EEN HARTJE IN DE CAPPUCCINO NIET MISSEN.  WINNAAR VAN COFFEE MASTERS 2019 ROB CLARIJS LEGT STAP VOOR STAP UIT HOE JE DEZE FAVORIET SCHENKT.

Benodigdheden: melk/plantaardige drank, kannetje, koffiekop, een manier om je melk op te schuimen en wat toewijding.

latte art

Stap 1

Schuim de melk op, wals goed en schenk wat schuim weg zodat er een mooie, gladde structuur overblijft. Voor latte art houd je de kop schuin. 

latte art

Stap 2

Schenk de melk vanaf ongeveer tien centimeter hoogte in een dunne straal met een draaiende beweging in de espresso.

latte art

Stap 3

Beweeg de kan omlaag zodat de tuit van de melkkan bijna de espresso raakt. Schenk iets harder of eventueel met een schuddende beweging om schuim uit de kan te schenken. 

latte art

Stap 4

Beweeg de schenktuit op ongeveer 1,5 centimeter van de rand die het dichtst bij je melkkan zit. Schenk de kop vol. Houd je schenkkan en de kop daarbij wat rechter, waardoor je straal weer kleiner wordt. 

latte art

Stap 5

Beweeg vervolgens je kan omhoog en trek een dunne straal melk door je figuur terwijl je de kan naar de andere kant van de kop beweegt. 

latte art

Stap 6

En zie daar… een hartje! Zo makkelijk kan latte art zijn.


Lees ook:

EEN CAPPUCCINO BESTAAT UIT EEN GOED GEZETTE ESPRESSO EN OPGESCHUIMDE, FLUWEELZACHTE MELK. BARISTA’S VERTROUWEN HIERVOOR OP HUN BLINKENDE HALFAUTOMAAT. IS HET OOK MOGELIJK OM THUIS, OP HET WERK OF OP REIS NET ZO’N ROMIGE CAPPUCCINO TE MAKEN? EN ZO JA, WAT HEB JE DAAR VOOR NODIG? LEES VERDER…

X
107 Shares
Share104
Pin3