KTC highlights Horecava 2018

KTC highlights Horecava 2018
12/01/2018 koffieTcacao

Al sinds jaar en dag is de Horecava in de RAI Amsterdam dé plek, waar horecaprofessionals elkaar de hand schudden. In de Koffie, Thee, Cacao-hal trokken Neerlands grootste merken alles uit de kast om te imponeren. Maar wat is er nou echt nieuw? Wij zetten de hoogtepunten en noviteiten van Horecava 2018 voor je op een rij!

highlights Horecava 2018

Highlights Horecava 2018: Lattiz

Bij binnenkomst is de Lattiz-stand niet te missen. Niemand minder dan Nederlands latte-artkampioen Nick Vink laat zien wat er met het paradepaardje van Friesland Campina allemaal mogelijk is en geeft non-stop latte art-demo’s weg. Niet nieuw, wel leuk!

highlights Horecava 2018

Highlights Horecava 2018: Gekleurde tulpen

Douwe Egberts, dat dit jaar 265 jaar bestaat, pakt uit met een Hollands thema. Geen nieuwe producten of machines, maar wel een goed doorgevoerd thema! Met houten molenwieken en tulpenboeketten is de stand het toonbeeld van Hollandse trots. Combineer dit met de freakshake Hollands Glorie, een foodpairing van Hollandse kazen en koffie en gekleurde latte art in tulpvorm en het plaatje is compleet.

highlights Horecava 2018
highlights Horecava 2018

Highlights Horecava 2018: nieuwe speler TRIBES

De stand van TRIBES, een nieuwe concept van Redbeans, springt direct in het oog.  Alles is stijlvol in het zwart-wit gehuld, van de koffieverpakkingen tot aan de outfits van de barista’s. Naast warme dranken kan je bij TRIBES genieten van nitro coffee, cold brews en verfrissende koffiecocktails.

highlights Horecava 2018
Highlights Horecava 2018: Een bijna mythische molen

Het technische hoogstandje van deze Horecava was toch wel het prototype van de Mythos II koffiemolen van Victoria Arduino. Het paradepaardje van Mocca d’Or trok veel bekijks. Met een ingebouwde weegschaal, grotere maalschijven, een verstelbaar toerental en een verwarmingselement met de optie voor verschillende temperaturen is dit een molen die indruk maakt.

highlights Horecava 2018
Highlights Horecava 2018: Specialty coffee DEAC

Ook DEAC, leverancier van Faema espressomachines en koffieconcepten voor de horeca en zakelijke markt, sluit zich aan bij de specialty coffee beweging met de introductie van eigen singles en specialty blends. Zo kan je nu genieten van een Brazilië, Ethiopië en twee specialty blends. Hoe de nieuwe lijn gaat heten is nog onbekend, maar dat de koffie’s goed op smaak doch toegankelijk zijn, is duidelijk. Het flavour wheel dat gebruikt is als basis voor de huisstijl, moet de koffiedrinker meer vertellen over wat hij kan verwachten in zijn kop.

highlights Horecava 2018
highlights Horecava 2018
Highlights Horecava 2018: Koffierepen

Als toetje noemen we Coffee Pixels. De koffierepen uit Letland doen denken aan een reep chocolade, maar niets is minder waar. De repen zijn gemaakt van koffiebonen, cascara en cacaoboter en bevatten evenveel cafeïne als een espresso. De reep smelt op de tong als chocolade en heeft een zacht mondgevoel. Je steekt hem gemakkelijk in je zak, dus de smaak van koffie hoef je nooit te missen. De repen zijn verkrijgbaar in een pure en een melkvariant.

Ook de 62e editie van de Horecava, de vakbeurs voor professionals in de foodservice industrie, vond plaats in RAI Amsterdam. Onderverdeeld in acht segmenten toonden 700 bedrijven wat ze in huis hebben aan de duizenden bezoekers.

Fotografie: Joey Rietveld

7 Shares
Share7
Pin