5 vragen aan Hidde de Brabander over nieuw boek Chocolaterie.

5 vragen aan Hidde de Brabander over nieuw boek Chocolaterie.
02/10/2019 de redactie

NA ZIJN EERSTE BOEK PATISSERIE, BRENGT HIDDE DE BRABANDER NU EEN BOEK OVER CHOCOLADE UIT. IN CHOCOLATERIE. HIDDE DE BRABANDER VERTELT DE MEESTERPATISSIER JE ALLES OVER CACAO: VAN DE GESCHIEDENIS, VARIËTEITEN, HET MAKEN VAN EIGEN BEAN-TO-BAR CHOCOLADE TOT DE LEKKERSTE CHOCOLADERECEPTEN. 

1. Wat maakt chocolade verreweg jouw favoriete ingrediënt? 

“Chocolade heeft een waanzinnige smaakbeleving en is daarnaast misschien wel het meest veelzijdige ingrediënt binnen de gastronomie: met het pure product cacao creëer je helemaal iets nieuws. Ik hou van alle verschillende stadia in het maakproces: van proeven, bereiden tot decoreren.”

2. Wat hoop je vooral dat mensen uit Chocolaterie. halen? 

“Ik hoop mensen net zo enthousiast voor chocolade te maken als dat ik dat ben. Voor diegenen die dat al zijn, hoop ik verdieping en inspiratie te bieden met nieuwe kennis. En nog belangrijker, plezier. Of dat nou met lezen over of bakken met chocolade is.”

 

 

Chocolaterie. Hidde de Brabander
Prijs € 39,99
ISBN 978 9021572574

3. Waarom vond je het zo belangrijk om niet alleen over chocolade, maar ook over de grondstof cacao uit te wijden?

“Cacao is de basis waar vanuit je je kennis verder kunt opbouwen. Met de kennis over het pure product begrijp je chocolade meer, kijk je er anders naar en kom je tot nieuwe inzichten.”

4. Wat is jouw persoonlijke favoriete recept uit het boek?

“Ik ben het meest trots op de recepten die een hartige combi hebben, dat brengt wat dynamiek. En het warme chocoladetaartje blijft een favoriet. Maar ik zeg altijd: mijn échte favoriete recept ligt nog in de toekomst.”

5. Je draagt het boek op aan je twee kinderen, Fedde en Yfke. Leven zij als ‘chocoladegoden’ in Nederland en op welke chocoladecreatie trakteer jij ze altijd? 

“Zij leven wel in luilekkerland ja! Bij mij is er nooit een tekort aan chocolade of andere zoetigheid. Het liefst ga ik samen met hen aan de slag; zij mogen dan bepalen wat we maken. Meestal draait dat uit op een chocoladecake met heel veel versiering. De helft van de cake verdwijnt tijdens het versieren al in de mond…”

Fotografie Jurriaan Huting

Maak het warme chocoladetaartje Insomnia, een favoriet van Hidde de Brabander, zelf!

1 Shares
Share
Pin1