Recept van Hidde de Brabander: chocoladetaartje Insomnia

Recept van Hidde de Brabander: chocoladetaartje Insomnia
02/10/2019 de redactie

NA ZIJN EERSTE BOEK PATISSERIE, BRENGT HIDDE DE BRABANDER NU EEN BOEK OVER CHOCOLADE UIT. IN CHOCOLATERIE. VERTELT DE MEESTERPATISSIER ALLES OVER CACAO EN VIND JE DE LEKKERSTE CHOCOLADERECEPTEN. HIER EEN VOORPROEFJE MET EEN FAVORIET RECEPT VAN HIDDE DE BRABANDER: HET WARME CHOCOLADETAARTJE. 

Insomnia

INGREDIËNTEN

Ganache 225 gr slagroom / 20 gr koffiebonen / 150 gr pure chocolade (Brazil, 66,8% Callebaut) / Beslag 125 gr ei / 65 gr eigeel / 75 gr kristalsuiker 180 g boter / 180 gr pure chocolade (Brazil, 66,8% Callebaut) / 75 gr bloem

BEREIDING

  • Verwarm voor de ganache de slagroom tot ongeveer 50°C. Haal het pannetje van het vuur, voeg de koffiebonen toe en laat ongeveer één uur trekken.
  • Zeef de slagroom en weeg 175 gram af. Breng de slagroom aan de kook, haal het pannetje van het vuur en los de pure chocolade in de slagroom op. Laat de ganache afkoelen en doe in een spuitzak.
  • Klop voor het beslag het ei met het eigeel en de kristalsuiker in een staande tafelmixer met garde luchtig. 
  • Smelt intussen de boter en los hierin de pure chocolade op. Zeef de bloem twee keer. Spatel eerst het chocolademengsel en vervolgens de bloem door het eimengsel en doe het beslag in een spuitzak.
  • Spuit het beslag in met bakspray ingevette, ovenvaste koffiekopjes; zorg voor een klein kuiltje in het midden en houd wat beslag apart. Spuit elk kuiltje vol met de ganache en dek af met beslag. 
  • Bak de chocoladetaartjes ongeveer tien minuten in een op 185 °C voorverwarmde oven. Serveer direct.

Tekst en recept: Hidde de Brabander
Omslagontwerp en vormgeving: Studio Rikkelman
Receptfotografie en styling: Remko Kraaijeveld


LEES OOK

Vijf vragen aan Hidde de Brabander

Patisserie | Hidde de Brabander

4 Shares
Share
Pin4