Het Lokaal | Amersfoort

Het Lokaal | Amersfoort
31/03/2017 koffieTcacao
  • Het Lokaal
  • Het Lokaal
  • Het Lokaal

Aan de rand van het Amersfoortse stadshart is een bijzonder project gestart. Het historische fabrieksterrein, waar onder meer de Prodentfabriek was gevestigd, is omgetoverd tot een inspirerende plek: De Nieuwe Stad. Op deze Berlijns aandoende locatie vind je een samenscholing van de innovatiefste bedrijven.

Eén van de hoogtepunten van de creatieve broedplaats is Het Lokaal, een foodhal waar je een fantastische hoeveelheid aan streekproducten vindt. “De rauwheid van deze omgeving past perfect bij de producten die wij hier aanbieden. Allemaal kenmerken ze zich door oorspronkelijkheid en ambachtelijkheid”, aldus Rinke van ’t Holt, die samen met Cor Holtackers het project startte.

Het tweetal leerde elkaar kennen tijdens de organisatie van diverse streekmarkten in de stad. Bijzonder aan Het Lokaal is dat je live kunt zien hoe een aantal van de producten geproduceerd worden. Zo leer je van topbakker en voormalig chef-kok Carel Elsenburg hoe je op ambachtelijke wijze brood bakt en kun je hier binnenkort de kunst van het bierbrouwen onder de knie krijgen.

het lokaal

Fine fleur in Probat

Absolute blikvanger van Het Lokaal is de gereviseerde Probat-brander van Boot Koffie. Hierin wordt de fine fleur onder de koffiebonen gebrand. Alleen met deze machine kun je de ultieme smaak aan de bonen ontrekken, vertelt Barend Boot: “Uniek aan deze brander is de mogelijkheid om voor dark roast koffie aan het eind van het brandproces de aromaklep dicht te doen. Hierdoor geef je een extra ‘gerookt’ profiel aan de boon.”

Met alle liefde laten hoofdbrander Shiva Niet en kwaliteitscontroleur Rick Maas je zien hoe het brandproces in z’n werk gaat. Fascinerend is hun toewijding om iedere keer weer bij te dragen aan koffie van hoge kwaliteit. De opgedane kennis zorgt ervoor dat je met een nieuwe blik naar het product kijkt en het extra leert waarderen. En dat is nou precies wat Het Lokaal zo bijzonder maakt.


Machine: La Marzocco Linea 2 groeps
Malers: Mahlkönig K30 Twin
Koffie: Boot Bio Blend
Taart/koek: brownie, wortelcake en appeltaart van Elsenburg Broodmaker
Melk: IJshoeve Ruitenbeek
Soya: Alpro
Thee: Boot thee (losse thee)
Lunch/Ontbijt: standaard lunch: belegd brood met ham, kaas, droge worst uit de streek en verschillende tosti’s. Verder dagelijks wisselend aanbod


Het Lokaal
Oliemolenhof 90 | Amersfoort, Nederland
www.hetlokaal.nl

0 Shares
Share
Pin