HEMA scoort met nieuw biologisch theeassortiment!

HEMA scoort met nieuw biologisch theeassortiment!
03/08/2016 koffieTcacao
In product, thee
HEMA nieuw biologisch theeassortiment

HEMA introduceert een nieuw theeassortiment; 100% natuurlijk, fairtrade en biologisch.

Het nieuwe theeassortiment bestaat uit acht smaken: Lemon Ginger, Jasmijn, Rooibos Orange, Chamomile Lemongrass, Starmix, Vanilla Rose, Earl Grey en Cranberry. De Vanilla Rose is gemaakt van de beste Indiase zwarte thee, geoogst op 1000 meter hoogte in het Anaimalai gebergte. En doordat de Rooibos Orange, Chamomile Lemongrass  en Starmix van nature geen theïne bevatten, zijn ze bijzonder geschikt om ‘s avonds te drinken. Terwijl de oxidanten in de Lemon Ginger blend juist een boost beloven te geven.

Recyclable theezakjes

HEMA heeft niet alleen aandacht besteed aan de samenstelling van de thee, ook het theezakje telt. Gekozen is voor de zogenoemde ‘double chamber teabag‘. Het voordele ervan dat het water door de twee kamers optimaal circuleren. Dit zorgt er in theorie voor dat de volle smaak en aroma’s beter tot leven komen in het kopje. Daarbij komt er geen lijm (wat een negatief effect op de smaak kan hebben) aan te pas doordat het zakje gevouwen is. En het touwtje is met de tag is geknoopt aan het theezakje, waardoor er geen nietje meer nodig is en het zakje dus zo bij het GFT afval kan.


Meer thee: IJstheeproeverij


Biologisch theeassortiment

HEMA maakte eerder stappen om alleen thee te verkopen waardig van het fairtrade keurmerk, wat garant staat voor de eerlijke, stabiele prijs die boeren ontvangen voor hun product. Deze luxere theelijn is daarbij ook nog helemaal vrij van onnatuurlijke toevoegingen en wordt biologisch geteeld.

SoGood design

Het nieuw biologisch theeassortiment van HEMA behoort tot de serie ‘luxere verwenproducten’ die het warenhuis recent lanceerde. Designbureau SoGood nam het design van deze zwarte lijn voor de rekening. Tegen Marketing Tribune zei Ron van der Vlugt, creatief directeur SoGood, het volgende: “Naast het spel met de typografie, die voor iedere smaak verschillend is, zijn er voor de acht smaken contrastkleuren met het zwart gekozen voor extra onderscheid en opvallendheid.”

Het nieuwe theeassortiment is verkrijgbaar bij alle HEMA filialen in Nederland en binnenkort ook via www.hema.nl. De thee is per zakje verpakt en in een doosje van 20 zakjes, per smaak apart verkrijgbaar voor €1,75.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

X