HD Ghent by Hilde Devolder Chocolatier – Gent

HD Ghent by Hilde Devolder Chocolatier – Gent
08/04/2014 de redactie
In gent, gespot, gespot cacao
  • hd ghent
  • hd ghent
  • hd ghent
  • hd ghent
  • hd ghent

Hilde zocht pure smaak in een praline 
en dat vond ze nergens. “Meestal is alles veel te zoet en dat doet smaken vervagen,” vertelt Hilde. Daarom zag ze het als een uitdaging om pralines op een andere manier te maken. En doet ze door haar pralines zo gezond mogelijk te maken. 
In oktober 2010 opende ze haar eigen 
zaak: een knusse, gezellige winkel van zeven bij drie. Voldoende ruimte voor 
haar overheerlijke chocoladecreaties.

Voor haar pralines gebruikt Hilde 
zoveel mogelijk biologische ingrediënten en geen suiker. “Als zoetstof gebruik ik alleen honing of agavesiroop en, als het niet anders kan, rietsuiker”.  Hilde vond pralines veel te groot, daarom zijn haar pralines kleiner dan gebruikelijk. De pralines die ze maakt zijn vier gram per stuk, maar vol van smaak. De smaken variëren van klassiek tot trendy. Klassieke smaken zijn onder andere hazelnoten, koffie en karamel. Appel-kaneel, licorice, lijnzaad en cranberry geven het assortiment een moderne twist. “Stuk voor stuk smaak-bommetjes”, zoals haar klanten het omschrijven.

Wennen

Sinds augustus 2013 gebruikt en verkoopt Hilde bijna alleen origine chocolade, zoals Marou en Grenada. “Voor de vullingen gebruik ik voornamelijk Valrhona en 
Casa Luker,” zegt Hilde. De bezoekers van haar winkel hebben hier echt aan moeten wennen. Hilde: “In België heerst het idee dat alleen Belgische chocolade goed is. Daarom geef ik elke keer uitleg over de origine chocolade. Als ze eenmaal over drempel zijn en het durven proeven, zijn 
ze verkocht.”

Perfectie

In haar ruime atelier van 75 m2 maakt Hilde zo’n 55 verschillende pralines en in 
elke creatie ziet ze een beetje van zichzelf. 
“Ik probeer de pralines zo perfect mogelijk te maken. Als ik aan iets begin, wil ik het goed doen.” Elk jaar zijn er een paar ‘upgrades’ van zowel het assortiment als de pralines. “Als er een betere chocolade uitkomt, kijk ik hoe ik de pralines meer tot hun recht kan laten komen. Telkens leg ik de lat hoger.”


HD Ghent
Burgstraat 43 | Gent, België
Facebook HD Ghent

X
0 Shares
Share
Pin