Hazelnoot chocolademelk tegen de kou!

Hazelnoot chocolademelk tegen de kou!
27/10/2012 koffieTcacao
In cacao, recepten
hazelnoot chocolademelk

Recept voor hazelnoot chocolademelk

Met de plotselinge kou op je oren ontstaat ook een verlangen naar warme chocolademelk. De eerste van ongetwijfeld nog vele die gaan volgen is deze Tipsy hazelnoot chocolademelk.

Bereiding: eenvoudig.

Ingrediënten:

1 cup volle melk
1/4 cup plus 2 el Nutella
1/2 cup room
1/4 cup hazelnoot likeur, zoals Frangelico
2 el brandewijn/cognac

Bereiding:

Doe de melk, Nutella en 2 eetlepels van de room in een kleine steelpan en zet op een middelhoog vuur. Klop tot de Nutella is gesmolten. Zet het vuur laag, voeg 3 eetlepels van de hazelnoot likeur en de cognac toe en roer door elkaar. Verwarm tot het goed heet is (niet koken) en zet het vuur uit.
Doe de resterende 6 eetlepels room in een middelgrote kom en klop ongeveer 2 minuten tot zich bijna stijve pieken vormen. Voeg de resterende eetlepel likeur toe aan de room en klop er doorheen. Serveer de warme chocolademelk in hittebestendige glazen met een klodder slagroom erop.


In elke editie van koffieTcacao magazine staan lekkere recepten. De nieuwste thuis ontvangen? Abonneer je dan nu!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

X