Chocolate Chip Scones | Recept

Chocolate Chip Scones | Recept
30/10/2016 koffieTcacao
In cacao, recepten

Chocolate chip scones met havermout en pindakaas! Ze zijn daarom niet alleen heel lekker, maar ook voedzaam. Maak ze vooral als je graag weer iets speciaals wil gaan maken.

Ingrediënten*:

  • 2 cups bloem
  • 1 cup normale havermout
  • 1/3 cup bruine suiker
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baksoda
  • ¼ tl zout
  • 6 el (3 gr) koude ongezouten boter, in kleine stukjes gesneden
  • ¾ cup karnemelk
  • 1 ei, gescheiden
  • ½ cup dikke pindakaas
  • 1 cup halfzoete chocolade chips
  • Ruwe suiker, voor besprenkelen

Bereidingswijze Chocolate Chip Scones:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Bekleed een bakplaat met bakpapier, zet apart.
  2. Meng in een grote kom de bloem, havermout, bruine suiker, bakpoeder, baksoda en zout. Voeg de boter toe en gebruik een deegmixer om de boter te mengen met het bloemmengsel tot de boter tot kleine balletjes is gemixt (je kan eventueel ook gebruik maken van je vingertoppen om de boter door het bloemmengsel te mengen).
  3. Meng in een kleine kom de karnemelk en het eigeel.
  4. Maak een kuiltje in het bloemmengsel en giet het karnemelk mengsel in het midden van de kuil en voeg dan de pindakaas toe. Vouw met behulp van een rubberen spatel heel voorzichtig het mengsel door elkaar tot het één geheel begint te worden. Voeg de chocolade chips toe en meng ze zachtjes met je handen door het deeg.
  5. Giet het deeg op de beklede bakplaat en sla het tot een ronde schijf van ongeveer 20cm in diameter. Klop het eiwit en borstel de bovenkant van het deeg met het eiwit, bestrooi met extra suiker.
  6. Snijd het deeg in 8 partjes (niet scheiden) en bak 18 tot 22 minuten, of totdat de scones goud bruin zijn en je een tandenstoker schoon of met slechts een paar kruimels uit het midden kan trekken. Haal ze uit de oven en laat gedurende 5 minuten afkoelen, dan opnieuw doorsnijden en uit elkaar leggen. Verplaats naar een rooster om volledig af te koelen, of serveer een beetje warm. Bij kamertemperatuur gedurende 2 dagen te bewaren in een luchtdichte container.

*Dit recept is vertaald vanuit het Engels waar gewerkt wordt met ‘cups’. Een ‘cup’ is een kop van 250 ml.

In elke editie van koffieTcacao magazine staan lekkere recepten. De nieuwste thuis ontvangen? Abonneer je dan nu!

 

Bron: browneyedbaker

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

X